KBÜ’de Turizm Taşımacılığı Ele Alındı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
panel
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Aralık, 2025 10:17 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de Turizm Taşımacılığı Ele Alındı

Karabük Üniversitesi ile TÜRSAB iş birliğinde düzenlenen panelde, turizm taşımacılığında nitelikli insan kaynağı, uygulama temelli eğitim modelleri ve üniversite–sektör iş birliklerinin istihdama katkısı ele alındı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), turizm sektöründe sürdürülebilir insan kaynağı gelişimini desteklemek amacıyla taşımacılık alanında eğitim ve istihdam odaklı önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Karabük Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) iş birliğinde, “Turizm Taşımacılığında Eğitim, Staj ve İstihdam Paneli” gerçekleştirildi.

Panele; TÜRSAB Denetim Kurulu Üyesi Büşra Celep, Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanı Cem Türkkan, TÜRSAB Akademi Müdürü Ümit Aydın, İhtisas Başkanlıkları Yönetmeni Tülay Akarpınar ile Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Karagöz’ün yanı sıra akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Panelde, turizm sektöründe taşımacılık alanının gelişimi ile mesleki eğitim gereksinimleri ve sektör beklentileri ele alındı. Etkinlikte, turizm taşımacılığında nitelikli insan kaynağının önemi, uygulama odaklı eğitim anlayışı ve üniversite–sektör iş birliklerinin sağladığı katkılar ön plana çıktı. Etkinlik, soru–cevap bölümünün ardından panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin