Karabük Postası tarafından
16 Aralık, 2022 15:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de “Mühendislikte Yenişim ve Uluslararası Girişimcilik” Konferansı

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde Hamit Çepni konferans salonunda "Mühendislikte Yenişim ve Uluslararası Girişimcilik" Konferansı düzenlendi. Konferansa; Etkinliğe; Karabük Valisi Vali Fuat Gürel, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, dekanlar, kurum müdürleri, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın açılış konuşmasında ”Karabük Üniversitesinin mühendislik alanında başarılarının artacağına eminim. Halil Bey ile arkadaşlığımız uzun yıllara dayanıyor, burada bulunmasından çok memnunum. Konferansımızın hayırlı geçmesini temenni ediyorum” dedi. International Technology and KnowledgeCo (İNTEKNO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk ”İstanbul Sazendeleri” enstrümantal müzik dinletisi ile sunumu aynı anda gerçekleştirerek ”Sayısal dünya, direngenlik, yenişim, bilişim” konularına değinirken Mevlana ve Yunus Emre’nin şiirlerini seslendirdi. Mevlana Celaleddin Rumi’nin eseri Mesnevi’nii okudukça farklı yönlerini keşfeden Halil Kulluk, girişimciliği ve şimdinin gücünü yansıtan ”Dün dünle gitti cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” şiirini dinleyicilerle paylaştı. Yapay zeka, robot teknolojileri uygulama ve araştırma, sayısal dünya, girişimcilik, ortak yaşam zeka ulusal pazar ve etik değerler konularında videolar eşliğinde dinleyicilere bilgiler aktardı. Kulluk,  “Bana göre kelimeler düşünce ile davranış arasında birer köprü. Dolayısıyla kelimelerin insan davranışı üzerinde etkisi var. Bu nedenle bir kavram özümüzden, anamızın kucağında öğrendiğimiz dilden değilse bir türlü yerine oturtamıyoruz. O teknoloji de bize yabancı kalıyor. Ben inovasyon yerine yenişim diyorum. İnovasyon kavramının içerdiği ‘yeni’, ‘iş’ ve ‘şimdi’ kelimelerinin birleştirilmesinden ‘Yenişim’ kelimesini türettik. Anlaşılır olmasını sağladık. Beni davet eden memleketlim Rektör Polat’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Karabük Valisi Fuat Gürel ve KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Halil Kulluk ve ’’İstanbul Sazendeleri’’ müzik grubuna teşekkür plaketi ve hediye takdim etti.  (Halil Kızılyer)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 18:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de “Türk Bilim İndeksi (TBI) Modeli Raporu” tanıtıldı

Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) Dış Politika Masası tarafından hazırlanan "Türk Bilim İndeksi (TBI) Modeli Raporu" tanıtıldı.

Safranbolu Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisi'nde gerçekleştirilen lansman toplantısının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM'in bir düşünce kuruluşu niteliği taşıdığına dikkat çekerek, "Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezi bir düşünce kuruluşu statüsünde bir üniversitede hayata geçmiş çok önemli bir kuruluş. Bu kamu politikaları alanı o kadar kıymetli, o kadar değerli bir alan ki; bir işe başlamadan önce bu işi nasıl yapacağımız, hangi politikayı benimseyeceğimiz, hangi stratejileri takip edeceğimiz gibi pek çok konuda yol haritamızı belirleyen bir anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Kırışık, kamu politikalarının bilimsel rehberlik sunduğuna işaret ederek, "Çoğu zaman bilimsel anlamda da, başka alanlarda da yolumuzu kaybettiğimiz, nereye nasıl gideceğimizi bilemediğimiz durumlar yaşıyoruz. İşte kamu politikası, bu konuda bize net ve açık cevaplar veren, yol haritamızı amacımıza göre belirleyen çok önemli bir bilim dalı" dedi.
KAPGEM'in faaliyet alanlarının oldukça geniş olduğunu vurgulayan Kırışık, "Aile ve sosyal hizmet politikalarından bilim politikalarına, çevre politikalarından dış politikaya, eğitim, enerji, güvenlik, yerel yönetim, sağlık, kültür, kentleşme, kamu yönetimi, ilahiyat ve hukuk politikalarına kadar çok sayıda politika masamızla Türkiye'ye fayda üretmeyi amaçlıyoruz. Giderek politika masası sayımız artıyor. Şu an Çin Politikaları Masası üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Merkezin temel amacının kamu kurumlarına yol haritası sunmak olduğunun altını çizen Kırışık, "Bu alanda faaliyet gösteren devletimizin ilgili kurumlarına bir yol haritası belirlemek, uygulamaya çalıştıkları kamu politikalarını güçlendirmek, politika çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bunu başardığımızda Türkiye'de pek çok sorunun kendiliğinden çözüldüğünü göreceğiz" diye konuştu.
Program KAPGEM Dış Politika Masası Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge Yavuz'un da yaptığı konuşma sonrası fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.