Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ekim, 2023 15:48 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesinde akademik ve idari personel için KBÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi.
KBÜ Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime ilişkin konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, “Yeni laboratuvar binalarıyla açılmasıyla beraber ‘Öğrencilerimiz İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi almadan laboratuvarlarda işlem yapmasın’ diye düşündük. Bu konunun da öğrencilerden önce öğretim üyelerine bildirilmesi söz konusu. Sizlerden daha sonra Mühendislik Fakültesi olarak iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili belki UNİKA sistemi üzerinden bir ders tanımlayıp, sınavlarını yapıp tüm öğrencilerimize bir eğitim yapacağız. Mühendislik Fakültesi olarak bu tür çalışmalarda biz öncü olmayı hedefliyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü olarak da personele yönelik bu ilk eğitimimiz. Buna Mühendislik Fakültesinden başlamış oluyoruz. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği az tehlikeli iş yerlerinde maksimum 6 yılda bir, tüm çalışanların iş güvenliği eğitimine tabi tutulması gerekiyor. Bugün 1,5-2 saat sürecek bu eğitimden sonra bir sınav olacak, eğitim bütün herkesin dosyalarına eklenecek” dedi.

AW043707 01 jpg

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Yüksek Mühendis Muhammed Furkan Altunpak, “İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, görev tanımına göre risk değerlendirmelerini yapmak ve Üniversite içi denetimleri takip etmek, personele ve talep edildiği takdirde öğrencilerimize gerekli iş sağlığı güvenliği eğitimlerini vermekle yükümlüyüz. Bununla ilgili ilk önce laboratuvarımızın kurulmasıyla birlikte Mühendislik Fakültesinde eğitime başlama kararı aldık. Şu anda akademik ve idari personellerimizin Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleriyle ilk işimize başlıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yönergesinde belirtildiği temel teknik, sağlık ve gerekli olan konularla ilgili eğitimler verilecek” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda gozaltina alinan 2 supheli tutuklandi FBFzaDFX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

Kastamonu’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen operasyonda M.C., G.C. ve E.K. gözaltına alındı. Operasyonda ise 140,34 gram bonzai, 18 adet sentetik ecza hapı, 0,44 gram metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden M.C. ve G.C. tutuklanırken, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin