Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Ağustos, 2017 13:29 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de  Doluluk Oranı Yüzde 76 Oldu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2017 lisans yerleştirme sonuçlarına göre Karabük Üniversitesi’ne bu yıl 7 Bin 300 öğrenci yerleşti. Bu sonucun ardından toplam öğrenci sayısı 56 bini aştı.

Karabük Üniversitesi’nde özel yetenek sınavları ile öğrenci alınan bölümler dışında, lisans ve ön lisans olmak üzere 9 Bin 500 olan kontenjana 7 Bin 300 öğrenci yerleşerek doluluk oranı yüzde 76 olurken, 2017 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından Karabük Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 56 bini aştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Refik Polat “Karabük Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerimizi hem Üniversite hem de Karabük halkı olarak büyük bir misafirperverlikle bekliyoruz. Üniversitemiz tercih döneminde 9 bin 500 kontenjanla kılavuzlara girdi. %76 doluluk oranımız var. Ek kontenjan ile tahmin ediyorum ki bu oran %90’ı bulacak. Türkiye genelinde olduğu gibi ön lisanstaki doluluk oranları biraz daha aşağılarda kaldı. Yeni uluslararası öğrenci kayıtları ve ek yerleştirmelerle bu aralığın kapanacağını düşünüyoruz” dedi.

Karabük Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin ailelerini de tebrik eden Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Velilerin ilkokul, ortaokul ve lisede olduğu gibi üniversitede de öğrencinin eğitimi konusunda yakından ilgili ve alakalı olmalarını istedi.

Prof. Dr. Refik  Polat “Veliler öğrencilerini gönül rahatlığıyla bize teslim etsinler. 56 bin gibi büyük bir nüfusa sahibiz ancak gerek üniversite olarak gerek şehir olarak huzurlu bir ortamımız var. Barınma konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Karabük Üniversitesi olarak güzel bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kiraz toplamak icin ciktigi agactan dustu dwAac7uW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü

Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.

Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin