Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Temmuz, 2025 10:35 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ İle Samsun Üniversitesi arasında Sosyalfest iş birliği protokolü imzalandı

 Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Samsun Üniversitesi, Sosyalfest 2025 için iş birliği protokolü imzaladı.

Sosyalfest 2025 için yürütülen kurumsal paydaşlık görüşmeleri çerçevesinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette iki üniversite arasında yürütülebilecek ortak projeler, akademik etkileşim alanları ve kurumsal iş birlikleri değerlendirildi. Görüşmenin ardından Sosyalfest 2025 Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bu protokol ile sosyal bilimler alanında yenilikçi projelerin teşvik edilmesi, üniversiteler arası dayanışmanın güçlendirilmesi ve toplumsal sorunlara çözüm üretecek sosyal modellerin geliştirilmesi hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, imza töreninde yaptığı açıklamada Sosyalfest’in kurumsal desteğinin giderek arttığını vurgulayarak, “Samsun Üniversitemizle Sosyalfest Kurumsal Paydaşlık Protokolü yaptık. Sosyalfest 2025’e üniversitelerimizin desteği giderek büyüyor. Bu, Sosyalfest’in ne kadar önemli bir proje olduğunun bir ispatı”ifadelerini kullandı.

Sosyalfest’in yalnızca Türkiye çapında değil, küresel ölçekte de sosyal bilimler adına bir vizyon ortaya koyduğunu vurgulayan Kırışık, festival çerçevesinde lise ve üniversite öğrencilerinden serbest katılımcılara kadar geniş bir kitlenin sosyal model geliştirme süreçlerine dahil olacağını belirtti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ise sosyal bilimlerin toplumsal sorunların çözümünde oynadığı role dikkat çekerek Sosyalfest’in bu anlamda önemli bir zemin sunduğunu ifade ederek, “Fatih Hocamın bu projeye öncülük etmesini son derece kıymetli buluyorum. Sosyal bilimci bir rektör olarak katkı vermekten onur duyuyorum”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?