blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Aralık, 2024 11:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, Ahşap Yapılar ve Tasarımda Yeni Dönem Başlatıyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ), ahşap yapılar ve tasarım alanında yenilikçi projelerle adını duyurmaya hazırlanıyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık öncülüğünde kurulan Ahşap Çalışma Takımı, bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak ve sürdürülebilir üretim süreçlerini desteklemek için çalışmalarına başladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), sürdürülebilir üretim ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla ahşap yapılar ve tasarım alanında yenilikçi projelere odaklanıyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın öncülüğünde kurulan Ahşap Çalışma Takımı, ahşap malzemelerin etkin şekilde değerlendirilmesi ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirecek projeler geliştirmek için çalışmalarına başladı.

Ahşap Çalışma Takımı’nın ilk toplantısı Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda gerçekleşti. Toplantıya Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yörür, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun ve üniversiteden çok sayıda akademisyen katıldı. Toplantıda, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kaplı olduğu belirtilerek, bölgedeki orman kaynaklarının daha verimli kullanılmasına yönelik hedefler masaya yatırıldı.

"AHŞAP YAPILAR KONUSUNDA UZMANLIK GELİŞTİRECEĞİZ"
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, ahşap yapıların sürdürülebilirlik ve dayanıklılık açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Kırışık, "Karabük, orman kaynakları açısından zengin bir bölge olmasına rağmen bu kaynakların ticari, mimari ve uygulama alanlarındaki potansiyelini yeterince değerlendiremedik. Bu alanda uzmanlık geliştirerek ahşap taşıyıcı sistemler ve yapı tasarımı konusunda yeni projeler üretmeyi hedefliyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde, dünyanın birçok yerinde yüzde 100 ahşap taşıyıcı sistemlere sahip çok katlı binaların inşa edildiğini öğrendik. Biz de bu deneyimlerden ilham alarak bölgemize ve ülkemize değer katmayı amaçlıyoruz." dedi.

Ahşap Çalışma Takımı’nın odak noktaları arasında, deprem bölgeleri için dayanıklı ahşap yapıların tasarlanması, ahşap ürünlerin ticari potansiyelinin artırılması ve Karabük Üniversitesi’nin bu alandaki akademik birikiminin geliştirilmesi yer alıyor. Karabük Üniversitesi’nin başlattığı bu girişim, Türkiye’nin ahşap ve tasarım alanındaki potansiyelini geliştirmek adına önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
14 Ağustos, 2025 15:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekili Cem Şahin: “Nice AK Yıllara”

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, partisinin 24. kuruluş yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek yola çıkan AK Parti, bugün 24. yaşını kutluyor dedi.

Şahin yaptığı açıklamadaşu ifadelere yer verdi:

"14 Ağustos 2001’de milletimizin umudu olarak doğan AK Parti; Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, milli iradenin gücüyle birleşerek ülkemizin kaderini değiştirdi.

24 yıldır; demokrasiyle kalkınmayı, adaletle refahı, istikrarla güçlü Türkiye’yi inşa eden, “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” anlayışıyla yoluna devam eden bu kutlu davanın bir neferi olmaktan gurur duyuyorum.

AK Parti, kurulduğu günden bugüne yalnızca bir siyasi hareket değil; milletimizin umudu, mazlumların sesi ve milli iradenin en güçlü temsilcisi olmuştur. Adaletin, kalkınmanın ve kardeşliğin öncüsü olarak ülkemizi büyütmüş, Türkiye’yi dünya sahnesinde söz sahibi bir aktör haline getirmiştir.

Bugün 24. yılında; ilk günkü aşk, inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ediyor, Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmenin onurunu yaşıyoruz.

Türkiye’yi yarınlara güvenle taşıyan liderliğinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.

Bu davaya gönül ve alın teriyle emek veren tüm dava arkadaşlarımıza, milletimize hizmet yolunda fedakârca çalışan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Nice AK yıllara."

Bizi sosyal medyadan takip edin