Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2016 14:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, 12 Farklı Ülkeden Kültür Elçisini Ağırlıyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yunus Emre Enstitüsü’nün “Türkçe Yaz Okulu” programı kapsamında 12 farklı ülkeden gelen 18 kültür elçisi öğrenciyi ağırlıyor. Türkiye’ye Türkçe Yaz Okulu programı ile gelen 46 ülkeden 540 uluslararası öğrenci 20 farklı üniversitede Türkçe’yi yerinde öğreniyor. Karabük Üniversitesi de Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan protokole bağlı olarak KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER); Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Fas, İran, Kazakistan, Makedonya, Mısır, Polonya, Sudan ve Ürdün olmak üzere 12 farklı ülkeden gelen 18 öğrenciye Türkçe öğretiyor. Kültür elçisi öğrenciler Karabük Üniversitesi’nde; Türkçe konuşma, yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, halı saha oyunları, yemek yapma ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriyor. Hafta sonları şehir dışı gezileri ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve beşeri güzelliklerini de keşfedecek olan öğrenciler 25 Ağustos’ta tamamlanacak programın sonunda İstanbul’da bir araya gelerek, 27 Ağustos’ta ülkelerine dönecekler. Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Okutman Yılmaz Bacaklı söz konusu programla sadece Türkçeyi öğretmekle kalmayıp kültürümüze dair pek çok şeyin anlatılacağını bunu da Üniversitelerin TÖMER ve Türkoloji Bölümlerinde yapılacağını bildirdi. Bacaklı,  “Umuyoruz ki buraya gelen misafir öğrencilerimize Türkçe’yi en iyi şekilde öğretiriz ve ülkemizi en güzel şekilde tanıtırız.” diye konuştu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin