Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2014 07:32 tarihinde yayınlandı
0

KATSO, K Belgesi Vermeye Başladı

KASTAMONU Yenilenen protokol neticesinde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), K türü yetki belgeleri ile ilgili tüm işlemleri yapmaya yeniden yetkili oldu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında yenilenen protokol neticesinde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, K türü yetki belgeleri ile ilgili tüm işlemleri yapmaya yeniden yetkili oldu. K türü yetki belgelerinin yeniden KATSO’dan verilmeye başlandığını belirten Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Elmas, bu konudaki girişimlerinin olumlu sonuç verdiğini ifade ederek, “Kastamonu’da hafif ve tam ticari araçlar ile taşımacılık sektöründeki araçlara verilen ve zorunlu olan K türü yetki belgeleri için üyelerimiz, odamız ilgili biriminden gerekli işlemleri yaptırabilirler” dedi. Elmas, “K türü yetki belgelerinin yeniden odamızdan verilecek olması üyelerimiz ve tüm Kastamonulular adına memnuniyet verici ve müjde niteliği taşıyan önemli bir gelişmedir. Oda olarak üyelerimizin iş yaşamında karşılaştıkları zorluklar ve engelleri aşmak adına her türlü gayreti gösteriyoruz ve bundan sonraki süreçte de aynı içtenlikle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu güzel gelişme üyelerimize hayırlı olsun” diye konuştu. Daha önce Kastamonu’nun Bolu’ya bağlı olduğunu ve K türü yetki belgesi almak için şoförlerin büyük zorluklar çektiğine işaret eden Elmas, “Bolu’ya Kastamonu’nun dışında Karabük, Zonguldak, Bartın, Sakarya ve Düzce’de bağlıydı. Şoförlerimiz, Bolu’ya gittiklerinde hemen işlemlerini gerçekleştiremiyorlardı. Şimdi bu sorun ortadan kalmış oldu. 2009 yılında K türü yetki belgesi vermeye başladık ve 4 yıl sonra Anayasa Mahkemesi tarafından protokolün iptal edilmesi sonrası bu yetki bizlerden alınmıştı. Fakat yapılan yeni protokol çerçevesinde 9 Mayıs tarihinden itibaren yeniden K türü yetki belgesi vermeye başladık” şeklinde konuştu. Ayrıca Elmas, şu anda odalarına başvuruda bulunan 3 bin aktif dosyanın olduğunu sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin