Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonuspor’un minik taraftarlarından futbolculara moral ziyareti

Kastamonuspor’un İskenderun karşılaşması öncesinde ilkokul öğrencileri, futbolcuları ziyaret ederek moral desteğinde bulundu.
TFF 2. Lig Kırmızı Gurup’ta mücadele eden ve şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor’u, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı İskenderun maçı öncesinde minik taraftarları ziyaret etti. Kuzeykent İlkokulu’nda eğitim gören 100 öğrenci, velileri ve öğretmenleri ile Kastamonuspor’un antrenman yaptığı İsmail Dikmenli Tesislerini ziyaret etti. Tesis girişinde ellerinde “yaşımız küçük, duamız büyük”, “şampiyon Kastamonuspor”, “sevdamız Kastamonuspor”, yazılı pankartlar bulunan minik taraftarlar, tezahüratlarla futbolculara moral verdi. Kastamonuspor Öğrenciler, tesisleri gezdikten sonra futbolcularla tanıştı. Futbolcularla bir süre sohbet eden minik taraftarlar, yanlarında getirdikleri formaları imzalattı.
Ziyaretin sonunda Kuzeykent İlkokulu Sınıf Öğretmeni Burhan Demirci ile öğrenciler, yaptıkları temsili kupayı GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Fırat Gül’e hediye etti.

“İskenderun maçı öncesinde takımımıza moral vermek için ziyarete geldik”
İskenderun karşılaşması öncesinde futbolculara ve teknik heyete moral vermek için ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Kuzeykent İlkokulu Sınıf Öğretmeni Burhan Demirci, “Kuzeykent İlkokulu olarak Kastamonuspor’u desteklemek için ziyarete geldik. Sporcularımıza, hocamıza, Cengiz başkanımıza bu yolda başarılar diliyoruz. Bizler de onların yalnız olmadığını göstermek için tesise geldik. İnşallah tüm Kastamonu halkı da bu duyarlılığı gösterir ve sonuna kadar takımımızın yanında olur” dedi.
Öğrencilerden Batuhan Duru ise, "Cengiz başkanımıza ve teknik direktörümüz Fırat Gül hocaya teşekkür ediyoruz. Başarılar Kastamonuspor” şeklinde konuştu.

“Kazanarak çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz”
Bundan sonraki maçları da kazanarak minik taraftarların yüzlerini güldürmeye devam edeceklerini belirten GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Fırat Gül de, “İlk geldiğim günden beri şehirde bir coşku olduğunun farkındayım. Bu coşkunun küçük yaş kategorilerine kadar inen bir coşku olduğunu bilmiyordum. Gerçekten çocuklarımız bizleri çok şaşırttılar. Pankartlar hazırlamışlar, marşlar söylediler. Gerçekten güzel bir moral oldu bizlerin adına. İnşallah bu da takımımıza yansımıştır diye düşünüyorum. Çünkü futbolcu abileri de geldi, onlarla tanıştılar, fotoğraf çekindiler, onlardan imza aldılar. Şu anda Kastamonu’da çok güzel bir birliktelik var. Hakikaten 7’den 70’e güzel bir birliktelik var. İnşallah bizlerde bu enerjiyi sahaya yansıtıp skor olarak sonuca yansıtmaya devam ederiz. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz, bizler için anlamlı bir ziyaret oldu. Bizler de bundan sonrada çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2025 11:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’nun unutulmuş kültürel mirası gün yüzüne çıkıyor

Karabük Üniversitesi Safranbolu MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Durmuş Gür, “Safranbolu Kıranköy’de Gayrimüslimlere Ait İşlikler (Şarapbana)” adlı makalesinin yayınlanmasının ardından Safranbolu evlerindeki unutulmuş kültürel miras değerlerinin önemine dikkat çekti.

Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Gür, yaptığı açıklamada, Roma ve Bizans döneminde tarım ve ticaretin yoğun olarak yapıldığı Paflagonya bölgesinde Safranbolu'nun tarih boyunca önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Gür, Safranbolu’nun Osmanlı dönemiyle birlikte önemli yapılar ve ticaret ağlarıyla öne çıktığını, bölgedeki tarımsal ürünler arasında safran ve üzümün ön planda olduğunu vurguladı. İklim, toprak ve su kaynaklarının yanı sıra, Safranbolu’nun Karadeniz’e yakınlığı sayesinde ticari ağların geliştiğine işaret eden Gür, bölgedeki üzüm bağlarının uzun yıllardır şarap ve sirke üretiminde kullanıldığını kaydetti.

Gür, özellikle Roma ve Bizans dönemlerinde bağların içi ve yakınındaki şarap işliklerinde üretim yapıldığını, Osmanlı döneminde ise bu üretimin evlerde, gayrimüslimlerin zemin katlarındaki şarapbanalarda gerçekleştirildiğini belirtti. 1923-1924 yıllarına kadar Yazıköy ve Kıranköy’de gayrimüslimlerin evlerindeki şarapbanalarda üzüm suyu sıkılarak şarap ve sirke üretildiğinin tespit edildiğini ifade etti.

Çalışma kapsamında, günümüze ulaşmış ve iyi durumda olan Kıranköy, Yazıköy ve Yörük Köyü’nde 20’den fazla sirke ve şarap işlikleri incelendi. Gür, bu yapıların tarihçe, tipoloji, mimari özellikleri, kullanılan malzemeler, teknik ve üslup detayları ile ikonografi ve korunma durumlarının değerlendirildiğini söyledi.

Elde edilen verilerin bölgenin şarap üretimindeki önemini ortaya koyduğunu belirten Gür, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu yapıların büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Saffronia 1900 konak ise 125 yıllık taş levhalarla oluşturulmuş işliği ile benzersiz bir örnek sunuyor.

Makalenin Linki için tıklayınız.

blank

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.