09 Ağustos, 2023 11:29 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 10.08.2023 05:09
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde sis ve sağanak etkili oldu
Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde etkili olan sis ve sağanak yağış etkili oldu. Yaralıgöz geçişinde hava sıcaklığı 14 dereceye kadar düştü.
Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde sis ve sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağış sebebiyle Yaralıgöz Dağı geçişinde hava sıcaklığı ise 14 dereceye kadar düştü. Sis sebebiyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.
Sürücüler görüş mesafesinin düştüğü alanlarda hızlarını düşürerek ilerledi. (İHA)
Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL fiyatında dolandırdığı istikametindeki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık sözünün akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık hatası nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak gayesi ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera manzaralarına de ulaşan gruplar, meskenlerde yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen türlü banka kartları ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirmişti.