Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’daki orman yangına 18 saattir müdahale devam ediyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde çıkan orman yangına müdahale 18 saattir devam ediyor. Yangınla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, “İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız” dedi.

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine bağlı Cambaz ve Koçcağız köyü sınırlarında bulunan ormanlık alanda dün akşam saatlerinde, yıldırım düşmesi neticesinde çıkan yangın devam ediyor. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlık ekipler ile kurumlara ait iş makineleri ile yangın söndürülmeye çalışılıyor. 6 arazöz, 12 tane su ikmal aracı, 20 tane ilk müdahale ekip aracı, 80 orman işçisi, 20 mükellef ve 1 hava helikopteri ile yangına dört bir yandan müdahale ediliyor. 18 saattir süren yangının yaklaşık 2 saat içerisinde kontrol altına alınması hedefleniyor.

“İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız”

Yangınla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, “Dün akşam saat 17.30 itibariyle özellikle Ilgaz Dağı etrafında çok ciddi yıldırımlar düştü. 10’un üzerinde yıldırım nedeniyle yangın çıktı. An itibari ile bu yangınların 9’unu söndürdük. Bulunduğumuz noktada söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 16 arazözümüz, 12 tane su ikmal aracımız, 20 tane ilk müdahale ekip aracımız, 80 orman işçisi, 20 tane mükellef ve 1 hava helikopteri ile söndürme çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız. 2 adet dozer ve bir adet greyder ile ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Daha etkin müdahale ve yanan yer ile yanmayan alanların arasını ayırmak için de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

“Yaklaşık 10 yıldırım düşmesi ve fırtına sebebiyle yangın meydana geldi”

Yangına ilk andan itibaren müdahale edildiğini belirten İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık ise “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Kastamonu Merkez ve İhsangazi ilçesi sınırında yaklaşık 10 yıldırım düşmesi ve fırtına sebebiyle yangın meydana geldi. Şu an içerisinde bulunduğumuz alan hariç diğerleri kontrol altına alındı. Komşu ilçelerden gelen orman ve kamu kurumlarımızın makine ve ekipleri ile yangına anında müdahale edildi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
86015007 1460 4577 8d1b 452a75079d67
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 09:37 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

MEB Açıkladı: 12 Haziran Cuma Günü Okullar Tatil Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında önemli bir karar aldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Haziran 2026 Cuma günü ülke genelindeki örgün eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verilecek.

Kararın, 14 Haziran 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav hazırlıkları nedeniyle alındığı belirtildi. Sınavın uygulanacağı okul ve kurumlarda gerekli düzenlemelerin eksiksiz şekilde tamamlanabilmesi amacıyla öğrenciler için 12 Haziran’da ders yapılmayacak.

MEB tarafından yayımlanan duyuruda, sınav merkezlerinde sıra düzenlemeleri, optik formların hazırlanması ve teknik kontrollerin gerçekleştirilmesi için okulların bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.

Öğrenciler için ders yapılmayacak olan günde öğretmenler de idari izinli sayılacak. Böylece okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki tüm örgün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetleri durdurulacak.

Öte yandan alınan kararın, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav öncesindeki son cuma gününü dinlenerek geçirmelerine de imkan sağlayacağı değerlendiriliyor.

MEB, söz konusu tatilin eğitim öğretim takviminde herhangi bir değişikliğe neden olmadığını da vurguladı. Buna göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı planlandığı şekilde 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karne alarak yaz tatiline çıkacak.

Bakanlığın açıklamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin merak ettiği “12 Haziran’da okullar tatil mi?” sorusu da yanıt bulmuş oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin