Kastamonu’da yüzde 20 hibeli makine ve ekipmanlar çiftçilere teslim edildi - Karabük Haber Postası
kastamonuda yuzde 20 hibeli makine ve ekipmanlar ciftcilere teslim edildi elv3lWO7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da yüzde 20 hibeli makine ve ekipmanlar çiftçilere teslim edildi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Orköy kredilerinden yüzde 20 hibeli olarak faydalanan çiftçilere 1 milyon 794 bin TL’si hibeli olmak üzere 8 milyon 837 bin TL fiyatında traktör ve motorlu testere dağıtımı yapıldı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, 2025 yılı Orköy dayanakları kapsamında Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylülerine, 8 adet traktör, 16 adet motorlu testere teslim edildi. Toplam 8 milyon 837 bin TL fiyatında kullandırılan krediye karşılık yüzde 20’si hibe olmak üzere 1 milyon 794 bin TL’si devlet tarafından karşılandı.

Törene Kastamonu Milletvekili Hali Uluay, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Danışmanı Ali Bayrakdaroğlu, AK Parti Vilayet Lideri Ahmet Sevgilioğlu, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hakan Yaslıkaya, Orköy Şube Müdürü Ercan Şen, Taşköprü Orman İşletme Müdür Vekili Zeynep Altan ile çiftçiler katıldı.

Törende, traktör ve motorlu testereler, hak sahibi çiftçilere dağıtıldı.

Törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Emeği geçen herkese buradan başka farklı teşekkür etmek istiyorum. 2025 yılı ORKÖY takviyeleri kapsamında, 8 adet traktör ve 16 adet motorlu testereyi üreticilerimize teslim ederek, tarım ve orman alanında yürüttükleri çalışmalara takviye sağladık. Büyük Türkiye gayesinde ormancılığında katkısının artarak devam edeceği noktasında Tarım ve Orman Bakanlığının takviyeleri ile çalışmalara devam edeceğiz. Orman Genel Müdürlüğü demek orman köylüsüne dayanak demektir. İnşallah bu takviyeler önümüzdeki süreçte de daha da artarak devam edeceğine inancım tamdır. Hak sahiplerine iyi uğurlu olsun, Allah kazasız belasız işlerle kullanmalarını nasip eylesin” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin