KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’da narkotik ekiplerince bir şahsın üst ve ikametinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.Gözaltına alınan şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucu madde kullanan ve satışını yapan kişilere yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde bir adreste arama yapıldı. Şahsın üst ve ikamet aramasında 139,58 gram Bonzai maddesi, 149 adet reçeteye tabii hap, kenevir bitkisi, 10,53 gram esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 12 adet tüfek fişeği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 25 adet fişek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıs tutuklandı.


Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 1 şahıs tutuklandı
Safranbolu’da süne sürvey çalışmaları tamamlandı
Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Süne Mücadelesi Programı kapsamında ilçeye bağlı köylerde süne sürvey çalışmaları tamamlandı.
Teknik personeller tarafından Davutobası, Alören, Değirmencik, Karapınar, Düzce ve Ağaçkese köylerinde gerçekleştirilen arazi incelemelerinde, hububat ekili alanlarda süne yoğunluğu kontrol edildi.
Yapılan sürvey ve değerlendirmeler sonucunda, bölgedeki süne popülasyonunun ekonomik zarar eşiğinin altında olduğu belirlendi. Bu nedenle söz konusu alanlarda kimyasal mücadele yapılmasına gerek olmadığı ifade edildi.
Yetkililer, ürün verim ve kalitesini olumsuz etkileyebilen süne zararlısına karşı çalışmaların belirlenen program doğrultusunda sürdürüleceğini, üreticilerin ise tarım teşkilatlarının bilgilendirmelerini takip etmelerinin önem taşıdığını kaydetti.

