Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Temmuz, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da muayene olmak için randevu alanların yüzde 10,5’i hastaneye gitmedi

Kastamonu’daki devlet hastanelerinde 6 ay boyunca verilen sağlık hizmetleri ile ilgili yapılan bilgilendirmede, randevu alan hastaların yüzde 10,5’inin muayene olmaya gitmediği belirtildi.
Kastamonu il Sağlık Müdürlüğü, il genelindeki ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinde, yılın ilk 5 ayında 1 milyon 227 bin 157 hasta başvurusunun alındığını duyurdu. Verilen sağlık hizmetleri ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, acil servislerde 401 bin 930 hasta polikliniklerde ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alan 321 bin 585, randevusuz başvuran 458 bin 367 hastanın muayenesi gerçekleştirildiği belirtildi. Randevu aldığı halde muayenesine gelmeyen hasta sayısı 37 bin 687 kişi ile yüzde 10,5 oldu.
Toplam düzenlenen reçete sayısının 606 bin 654 olduğunun kaydedildiği açıklamada, e-reçete oranının yüzde 91,4 olduğu ifade edildi..
Hastanelerde toplam 19 bin 613 hastaya yatarak tedavi verilirken, yapılan ameliyat sayısı 12 bin 947 oldu. Hastanelerde ilk 6 ayda 395 normal doğum, 379 sezaryen olmak üzere toplam 774 doğum gerçekleştirildi

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin