Kastamonu’da ihracat geçen yılın Eylül ayına göre yüzde 21,7 azaldı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Kasım, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da ihracat geçen yılın Eylül ayına göre yüzde 21,7 azaldı

2023 yılı Eylül ayında Kastamonu’dan yapılan ihracat 15 milyon 509 bin dolar olarak açıklandı. Eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,7 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından verilen bilgiye göre, Kastamonu’nun 2023 yılı Eylül ayındaki ithalatı ise 12 milyon 366 bin dolar ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 96,4 arttığı görüldü. Eylül ayında İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 125,4 oldu. Eylül ayında Kastamonu’dan gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 6 milyon 40 bin dolar ile “Materyallerin geri kazanımı” ürün grubu yer aldı. Bu ürün grubunu

3 milyon 346 bin dolar ile “Kimyasal gübre ve azotlu bileşiklerin imalatı” ürün grubu ve 2 milyon 459 bin dolar ile “Kürk hariç, giyim eşyası imalatı” ürün grubu takip etti. Eylül ayında Kastamonu’dan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 37 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşti.

İthalat ise 65 farklı ürün grubunda gerçekleşmiştir. İthalatın ilk üç sırasında 2 milyon 807 bin dolar ile “Genel amaçlı diğer makinelerin imalatı” ürün grubu, 2 milyon 90 bin dolar ile “Dokuma” ürün grubu ve 1 milyon 616 bin dolar ile “Diğer pompa, kompresör, musluk ve vana imalatı” ürün grubu yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin