Reklam
Reklam

Kastamonu’da düzenlenen at yarışlarına yoğun ilgi

kastamonuda duzenlenen at yarislarina yogun ilgi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen 35. Uluslarası Kültür ve Sarımsak Şenliği çerçevesinde gerçekleştirilen at yarışları vatandaşlardan ağır ilgi gördü.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, Taşköprü Belediyesi’nce gerçekleştirilen 35. Uluslarası Kültür ve Sarımsak Şenliği dördüncü gününde devam ediyor. Şenlik çerçevesinde at yarışları gerçekleştirildi. Kabayazı mevkiindeki pistte düzenlenen at yarışları, rahvan, safkan Arap atı yarışları ve safkan İngiliz atı yarışları kategorilerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı kentlerinden ve yabancı ülkelerden gelen atların ve at sahiplerinin katıldığı yarışlara vatandaşlar da ağır ilgi gösterdi. Alanı dolduran binlerce vatandaş, at yarışlarını büyük ilgiyle izledi. Yarışlarda dereceye giren at sahipleri ve jokeylere para mükafatı ve kupa verildi.

Törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “35.’sini düzenlemiş olduğumuz Taşköprü Kültür ve Sarımsak Şenliği çerçevesinde cet sporumuz olan at yarışı programını başlatmış bulunuyoruz. Bütün iştirakçilere ve yarış için burada olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermesin, atlarımızın ayakları düz bassın. Şenlikler kardeşliği, kültür alışverişini, kaynaşmayı ve geleneklerimizi sürdürme açısından da çok kıymetli. Biz de bu şenliği 35 yıl evvel başlatan o günün belediye başkanı ve kaymakamı ile bugüne kadar sürdüren, ilçemize hizmette bulunan tüm belediye liderleri ve siyasilere teşekkür ediyorum. Türkiye’de aşikâr ekonomik kurallar var. Hasebiyle şenliğimizi tasarruf önlemlerine nazaran de düzenliyoruz. İlçemizden ve ilçe dışından sponsorlarımızın çok kıymetli takviyeleri oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirbağ da vatandaşlara ağır ilgisinden ötürü teşekkür ederek, “Festivaller, cümbüşler, bayramlar, düğünler toplumumuzu bir ortaya getiren, birlik ve beraberliğe vesile olan değerli anlardır. Bu anlarda gösterdiğimiz refleks, toplumumuzun, ilçemizin geleceği için çok büyük ehemmiyet arz etmektedir. Uzaktan, yakından gelip sıcağın altında bu etkinliklere katıldığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rektör Özölçer Dünya Şampiyonu Basancı’yı kabul etti

rektor ozolcer dunya sampiyonu basanciyi kabul etti tLIZQiZc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, FISU Dünya Üniversiteler Combat Sporları Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan millî sporcu ve BEUN Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sude Nur Basancı’yı kabul etti.

8-13 Haziran 2026 tarihleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden başarılı sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Muaythai branşında ringe çıkan millî sporcu Sude Nur Basancı, şampiyonluk yolunda güçlü rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası arenada elde ettiği tarihi başarının ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, dünya şampiyonu Sude Nur Basancı ile başarı yolculuğu ve şampiyona süreci hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, göstermiş olduğu üstün performans ve kazandığı dünya şampiyonluğu dolayısıyla Basancı’yı tebrik ederek teşekkür belgesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluş yılı olan 1924’ü ve kuruluş adı Maden Mühendislik Mektebini simgeleyen özel plaketi de başarılı sporcuya hediye etti.

Rektör Özölçer’den Dünya Şampiyonuna tebrik ve plaket

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda gururla duyuran sevgili öğrencimiz Sude Nur Basancı’yı yürekten kutluyorum. Dünya şampiyonluğu gibi son derece önemli bir başarıya ulaşmak büyük emek, disiplin ve kararlılık gerektirir. Sude Nur’un daha önce de elde ettiği dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarındaki dereceler; azmin, inancın ve sistemli çalışmanın da en güzel örneklerinden biridir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif, kültürel ve sosyal alanlarda da en iyi şekilde yetişmelerini önemsiyoruz. Sude Nur Basancı, kazandığı altın madalya ile hem ülkemize hem de üniversitemize yeniden büyük bir sevinç yaşatmıştır. Sevgili öğrencimizi, değerli antrenörlerini, Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli akademisyenlerini ve bu başarıda emeği bulunan herkesi gönülden tebrik ediyor; değerli öğrencimize spor kariyerinde ve yükseköğrenim hayatında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin