Karabük Postası tarafından
11 Ağustos, 2023 15:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da çok sayıda tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili "1 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Taşköprü ilçesinde ikamet eden O.G. isimli şahsın elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri aradığını tespit etti. Bunun üzerine jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, şahsa ait 3 ayrı adreste arama yapıldı. Jandarma ekiplerince yapılan aramada 39 adet sikke, 4 adet yüzük, 4 adet boncuk, 5 adet gözyaşı şişesi, 1 adet cam bilezik, 1 adet sütun taşı, 1 adet el dedektörü ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olayda gözaltına O.G. isimli şahıs gözaltına alındı. Şahıs işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de “Yaz Akademisi Kursu” yoğun ilgi gördü

Bartın Üniversitesinde (BARÜ)resimden müziğe yabancı lisandan spora birçok eğitimin gerçekleştirildiği kursta çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) çocukların yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamak maksadıyla açılan "Yaz Akademisi Kursu" muvaffakiyetle tamamlandı. BARÜ Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) koordinatörlüğünde 3 hafta süren kursta çocukların yaş kümelerine nazaran eğitim içerikleri hazırlandı.
Program boyunca BARÜ’den alanında uzman akademisyenler tarafından 7-11 yaş kümesi ile 12-15 yaş kümesindeki çocuklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Çocuklar kano, müzik, zekâ oyunları, eğitsel oyunlar, bedensel antrenmanlar, tekvando, fotoğraf ve yabancı lisan eğitimleriyle zihinsel ve toplumsal hünerlerini geliştirme fırsatı buldu.
Üniversite olarak düzenledikleri yaz akademisiyle çocukların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Üniversitemizde düzenlediğimiz Yaz Akademisi Kursu, içerdiği eğitim programlarının yanı sıra çocukların potansiyellerini keşfedecekleri bir ortam oldu. Üniversitemizin kapılarını erken yaşta bilime ve öğrenmeye meraklı genç jenerasyonlara açmaktan büyük memnunluk duyduk. Onların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Bu kanılarla iştirak gösteren öğrencilerimize, programın muvaffakiyetle yürütülmesinde emeği geçen Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin