Kastamonu’da 2024 yılında 6 bin 192 konut satıldı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan datalara nazaran, Kastamonu’da, 2024 yılında 6 bin 192 konut satışı gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK Başkanlığı tarafından verilen bilgiye nazaran, Kastamonu genelinde 2024 yılında, erkekler yüzde 60,4 hisse ile 3 bin 737, bayanlar ise yüzde 35,3 hisse ile 2 bin 187 konut sahibi olurken, yüzde 1,7 hisse ile 107 konut ortaklar tarafından satın alındı. 2024 yılında Kastamonu’da toplam konut satış sayısı geçen yıla nazaran yüzde 23,6 artarak 6 bin 192 adet oldu. İpotekli konut satışları geçen yıla nazaran yüzde 36,1 azalarak 500 adet olurken, öteki konut satışları yüzde 34,7 artarak 5 bin 692 adet olarak kayıtlara geçti.

Ev ve ahır küle döndü

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da bir meskende çıkan yangın bitişiğindeki ahıra da sıçradı. Alevler itfaiye takımları tarafından söndürülürken, konut ve ahır kullanımaz hale geldi.
Yangın, Ovadüzü Mahallesi’nde Ramazan K’ye ilişkin konutta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ramazan K.’nin orta ara kullandığı konutunda elektrikten kaynaklı yangın çıktı. Yangın kısa müddette büyüyerek tüm meskeni sardı. Komşuların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye grubu sevk edildi. Konutta çıkan yangın bitişiğindeki ahıra da sıçrarken, grupların uzun uğraşları sonucunda yangın söndürüldü. Mesken ve ahır yangın sebebiyle küle döndü.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.