blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı projenin son aktivitesi tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 2 farklı ülkeden gelen temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen "ECOPRINT in Nature" projesinin dördüncü aktivitesi tamamlandı.
Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde Küçük Ortaklıklar (KA210-ADU) çerçevesinde, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Kastamonu Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen "ECOPRINT in Nature" projesinin dördüncü aktivitesi, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle başarıyla tamamlandı. Proje çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, 13 Eylül tarihinde Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde, proje yürütücüsü Doç. Dr. Önder Tor’un moderatörlüğünde yapılan sergi ve uygulamalı eğitimlerle başladı. Açılış konuşmalarında, çevre dostu sanat tekniklerinin önemi vurgulandı ve projeye katılan tüm kurum ve kişilere teşekkür edildi. Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW), Youth on Board (YOB) ve Sarı Konak Kadın Girişimleri Üretim ve İşletme Kooperatifi (KSSK) temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli etkinlikte hazır bulundu.
Açılışın ardından, Doç. Dr. F. Müjde Gökbel Yavuzoğlu tarafından katılımcılara yönelik, seramik yüzeylerde Ecoprint tekniklerine dair bir sunum yapıldı. Katılımcılar, sunum sırasında Kastamonu’da yetişen çeşitli bitkilerin kullanımına dair detaylı bilgi edinirken, uygulamalı olarak bitki yaprakları ve çiçekler kullanılarak seramik üzerine baskı tekniklerini deneme fırsatı buldular. Ecoprint tekniğinin doğal malzemelerle sürdürülebilir üretim süreçlerine nasıl katkı sağladığına yönelik bilimsel bilgiler ve teknik ipuçları da bu etkinlikte katılımcılarla paylaşıldı.
Etkinliğin ikinci günü, Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konukevi’nde gerçekleştirilen Ecoprint atölyesi ile devam etti. Bu atölyede, mordanlanan (doğal boyama öncesi işlem gören) çeşitli kumaşlar üzerine Ecoprint teknikleri uygulandı. Doğa ile sanatı birleştiren bu uygulamada, özellikle ipek kumaşlar üzerinde çalışmalar yapıldı. Katılımcılar, kestane, ceviz, akçağaç, servi, ıhlamur, akasya, salkım söğüt, erik gibi ağaçların yapraklarının yanı sıra çeşitli renkte çiçekler kullanarak kumaşlarda doğal ve kalıcı desenler oluşturmayı öğrendiler. Bu süreçte, doğal malzemelerin nasıl işlenip baskı tekniğine dönüştürüldüğü uygulamalı olarak gösterildi ve katılımcılar, doğadaki bitkilerin renk, doku ve desen zenginliğini sanat eserlerine nasıl aktarabileceklerini keşfettiler.
Projenin kültürel etkileşim hedefi doğrultusunda, 15 Eylül tarihinde katılımcılara Kastamonu’nun doğal, tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetme imkanı sunuldu. Gezi programında şehrin tarihi yapıları ve doğal ve kültürel zenginlikleri ziyaret edildi. Etkinliğin son günü olan 16 Eylül’de ise Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen sergiyle "ECOPRINT in Nature" projesinin bu aşaması başarıyla tamamlandı.
Serginin açılışına akademik ve idari personel ile projede yer alan katılımcılar ve davetliler katıldı. Sergide, ilk gün gerçekleştirilen seramik çalışmaları ve kumaş üzerine yapılan Ecoprint uygulamaları sergilendi. Katılımcılar, doğadan ilham alan bu eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Sergi sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
21 Şubat, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eskipazar Belediyesi’nden Ramazan Etkinliklerine Davet

Eskipazar Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla düzenleyeceği etkinliklerle vatandaşları bir araya getirmeye hazırlanıyor. Belediye tarafından yapılan duyuruda, “Eskipazar Ramazan Etkinliklerine Tüm Halkımız Davetlidir.” ifadelerine yer verildi.

21 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 19.30 ile 22.00 arasında Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek programda birbirinden renkli etkinlikler yer alacak.

Program kapsamında animasyon şov, Nasreddin Hoca ile hikâyeler, tasavvuf ekibi gösterisi, şişme oyun alanları gibi etkinliklerin yanı sıra pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapılacak. Özellikle çocuklara yönelik hazırlanan etkinliklerle Ramazan akşamına neşe katılması hedefleniyor.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’nın da katılım sağlaması beklenen programın tüm etkinliklerinin ücretsiz olacağı bildirildi. Belediye yetkilileri, Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu hep birlikte yaşamak için tüm vatandaşları programa davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin