Kastamonu Üniversitesi tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrencilerin toplumsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerdeki kazanımlarını kayıt altına almak maksadıyla toplumsal transkript uygulaması başlatıldı.
Kastamonu Üniversitesi, öğrencilerin akademik muvaffakiyetlerinin yanı sıra toplumsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerdeki kazanımlarını da kayıt altına almak emeliyle toplumsal transkript uygulamasını hayata geçirdi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı prestijiyle uygulanmaya başlanan sistemde, öğrencilerin üniversite ömrü boyunca gerçekleştirdiği bilimsel, toplumsal, kültürel ve gönüllülük faaliyetlerini belgeleyerek şahsî ve mesleksel gelişimlerine katkı sağlayacak.
Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Transkript Yönergesi çerçevesinde, oluşturulan sistem, öğrencilerin toplumsal hassaslık kazanmasını, irtibat, takım çalışması, analitik düşünme ve liderlik üzere marifetlerini geliştirmesini hedefliyor. Birebir vakitte yerli ve ulusal paha yargıları ile kozmik ve insani kıymetlere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan uygulama, öğrencilerin toplumsal ve kültürel faaliyetlerini sistemli bir halde kayıt altına alacak.
Sosyal transkript uygulaması çerçevesinde öğrencilerin katıldığı etkinlikler çeşitli kategorilere ayrılarak pahalandırılacak. Bunlar ortasında toplumsal teşebbüs, bilimsel etkinlikler, kültürel faaliyetler, gönüllülük çalışmaları, sportif etkinlikler, proje ve mükafatlar üzere alanlar bulunuyor. Öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yahut kamu kurumları ile iş birliği içinde gerçekleştirilen etkinliklerdeki kazanımlarını belgelendirerek bu sisteme dahil olabilecek.
Öğrenciler, katıldıkları faaliyetleri Üniversite Bilgi İdare Sistemi (ÜBYS) üzerinden yükleyerek toplumsal transkriptlerine ekleyebilecek. Müracaatların kıymetlendirilmesi sürecinde öğrencilerin sertifika, iştirak evrakı, teşekkür evrakı, ödül üzere dokümanları sisteme yüklemesi gerekecek. Akademik danışmanlar tarafından incelenip onaylanan evraklar, öğrencinin transkriptine işlenecek ve mezuniyet sonrası özgeçmişinde referans olarak kullanılabilecek.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin sırf akademik muvaffakiyetlerinin değil, toplumsal ve kültürel gelişimlerinin de önemsendiğini vurguladı. Rektör Topal, Toplumsal Transkript Uygulaması’nın, öğrencilerin üniversite hayatları boyunca kazandıkları toplumsal maharetleri belgeleyerek mezuniyet sonrası mesleklerine kıymetli bir katkı sunacağını belirterek, böylelikle öğrencilerin hem yurt içinde hem de yurt dışında iş müracaatlarında kendilerini daha güçlü bir biçimde söz edebileceklerini tabir etti.


Kastamonu Üniversitesi’nde sosyal transkript uygulaması başlatıldı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

