Reklam
Reklam
kastamonu universitesinde sosyal transkript uygulamasi baslatildi E7yjXmtU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’nde sosyal transkript uygulaması başlatıldı

Kastamonu Üniversitesi tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrencilerin toplumsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerdeki kazanımlarını kayıt altına almak maksadıyla toplumsal transkript uygulaması başlatıldı.

Kastamonu Üniversitesi, öğrencilerin akademik muvaffakiyetlerinin yanı sıra toplumsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerdeki kazanımlarını da kayıt altına almak emeliyle toplumsal transkript uygulamasını hayata geçirdi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı prestijiyle uygulanmaya başlanan sistemde, öğrencilerin üniversite ömrü boyunca gerçekleştirdiği bilimsel, toplumsal, kültürel ve gönüllülük faaliyetlerini belgeleyerek şahsî ve mesleksel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Transkript Yönergesi çerçevesinde, oluşturulan sistem, öğrencilerin toplumsal hassaslık kazanmasını, irtibat, takım çalışması, analitik düşünme ve liderlik üzere marifetlerini geliştirmesini hedefliyor. Birebir vakitte yerli ve ulusal paha yargıları ile kozmik ve insani kıymetlere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan uygulama, öğrencilerin toplumsal ve kültürel faaliyetlerini sistemli bir halde kayıt altına alacak.

Sosyal transkript uygulaması çerçevesinde öğrencilerin katıldığı etkinlikler çeşitli kategorilere ayrılarak pahalandırılacak. Bunlar ortasında toplumsal teşebbüs, bilimsel etkinlikler, kültürel faaliyetler, gönüllülük çalışmaları, sportif etkinlikler, proje ve mükafatlar üzere alanlar bulunuyor. Öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yahut kamu kurumları ile iş birliği içinde gerçekleştirilen etkinliklerdeki kazanımlarını belgelendirerek bu sisteme dahil olabilecek.

Öğrenciler, katıldıkları faaliyetleri Üniversite Bilgi İdare Sistemi (ÜBYS) üzerinden yükleyerek toplumsal transkriptlerine ekleyebilecek. Müracaatların kıymetlendirilmesi sürecinde öğrencilerin sertifika, iştirak evrakı, teşekkür evrakı, ödül üzere dokümanları sisteme yüklemesi gerekecek. Akademik danışmanlar tarafından incelenip onaylanan evraklar, öğrencinin transkriptine işlenecek ve mezuniyet sonrası özgeçmişinde referans olarak kullanılabilecek.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin sırf akademik muvaffakiyetlerinin değil, toplumsal ve kültürel gelişimlerinin de önemsendiğini vurguladı. Rektör Topal, Toplumsal Transkript Uygulaması’nın, öğrencilerin üniversite hayatları boyunca kazandıkları toplumsal maharetleri belgeleyerek mezuniyet sonrası mesleklerine kıymetli bir katkı sunacağını belirterek, böylelikle öğrencilerin hem yurt içinde hem de yurt dışında iş müracaatlarında kendilerini daha güçlü bir biçimde söz edebileceklerini tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada bir evde cikan yangin koy konagina ve camiye sicradi Xuv44AVw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin