Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde sosyal transkript uygulaması başlatıldı

Kastamonu Üniversitesi tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrencilerin toplumsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerdeki kazanımlarını kayıt altına almak maksadıyla toplumsal transkript uygulaması başlatıldı.
Kastamonu Üniversitesi, öğrencilerin akademik muvaffakiyetlerinin yanı sıra toplumsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerdeki kazanımlarını da kayıt altına almak emeliyle toplumsal transkript uygulamasını hayata geçirdi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı prestijiyle uygulanmaya başlanan sistemde, öğrencilerin üniversite ömrü boyunca gerçekleştirdiği bilimsel, toplumsal, kültürel ve gönüllülük faaliyetlerini belgeleyerek şahsî ve mesleksel gelişimlerine katkı sağlayacak.
Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Transkript Yönergesi çerçevesinde, oluşturulan sistem, öğrencilerin toplumsal hassaslık kazanmasını, irtibat, takım çalışması, analitik düşünme ve liderlik üzere marifetlerini geliştirmesini hedefliyor. Birebir vakitte yerli ve ulusal paha yargıları ile kozmik ve insani kıymetlere sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan uygulama, öğrencilerin toplumsal ve kültürel faaliyetlerini sistemli bir halde kayıt altına alacak.
Sosyal transkript uygulaması çerçevesinde öğrencilerin katıldığı etkinlikler çeşitli kategorilere ayrılarak pahalandırılacak. Bunlar ortasında toplumsal teşebbüs, bilimsel etkinlikler, kültürel faaliyetler, gönüllülük çalışmaları, sportif etkinlikler, proje ve mükafatlar üzere alanlar bulunuyor. Öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yahut kamu kurumları ile iş birliği içinde gerçekleştirilen etkinliklerdeki kazanımlarını belgelendirerek bu sisteme dahil olabilecek.
Öğrenciler, katıldıkları faaliyetleri Üniversite Bilgi İdare Sistemi (ÜBYS) üzerinden yükleyerek toplumsal transkriptlerine ekleyebilecek. Müracaatların kıymetlendirilmesi sürecinde öğrencilerin sertifika, iştirak evrakı, teşekkür evrakı, ödül üzere dokümanları sisteme yüklemesi gerekecek. Akademik danışmanlar tarafından incelenip onaylanan evraklar, öğrencinin transkriptine işlenecek ve mezuniyet sonrası özgeçmişinde referans olarak kullanılabilecek.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin sırf akademik muvaffakiyetlerinin değil, toplumsal ve kültürel gelişimlerinin de önemsendiğini vurguladı. Rektör Topal, Toplumsal Transkript Uygulaması’nın, öğrencilerin üniversite hayatları boyunca kazandıkları toplumsal maharetleri belgeleyerek mezuniyet sonrası mesleklerine kıymetli bir katkı sunacağını belirterek, böylelikle öğrencilerin hem yurt içinde hem de yurt dışında iş müracaatlarında kendilerini daha güçlü bir biçimde söz edebileceklerini tabir etti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 13:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Korumanın başkenti” Safranbolu’daki otellerde doluluk yüzde 100’e ulaştı

UNESCO Dünya Miras Listesi ile Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki otellerin doluluk oranı Ramazan Bayramında yüzde 100'e ulaştı.

"Korumanın başkenti" gibi unvanlarla anılan Safranbolu, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak.

Türkiye'deki yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının bin 125'ini bünyesinde barındıran Osmanlı kenti, Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, İzzet Mehmet Paşa ve Köprülü Mehmet Paşa camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi yapılarıyla misafirlerine keyifli bir Ramazan Bayramı tatili sunacak.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, İhlas Haber Ajansı(İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ilçedeki otellerde doluluk oranının Ramazan Bayramında yüzde 100'e ulaştığını belirtti.

"Bildiğiniz gibi ilkbahar ve sonbahar zaten bizim yüksek sezonumuz" diyen Urgancıoğlu, "Dolayısıyla dolu olması da çok normal. Çünkü bayramla birlikte Safranbolu'da da sezonun başlangıcı olmuş oluyor. Dolayısıyla güzel ve yoğun bir bayram bizleri bekliyor inşallah" ifadelerini kullandı.

Bayramların uzun periyotlarda olmamasının Safranbolu için önemli olduğunun altını çizen Urgancıoğlu, "Çünkü uzun periyotlarda periyodu bölmek birazcık daha zor oluyor. Arada boşluklar kalabiliyor fakat bu tip bayramlar her zaman Safranbolu için çok faydalı bayramlar. Aynı zamanda dediğim gibi ilkbahar olması yani daha deniz sezonu açılmadı. Dolayısıyla hareketin biz gibi noktalara her yerden kolay ulaşılabilir tarihi kentlere ve kültür turizme kayması da tabii ki son derece normal. Dolayısıyla biz yüzde yüz dolulukla bir bayram daha geçireceğiz. Bu bayramla birlikte sezonumuzu da açmış olacağız" diye konuştu.
Safranbolu Belediyesi'nin karşılama merkezinin bayramda ilk kez hizmet vereceğini ifade eden Urgancıoğlu, "Bu anlamda otobüsler tarihi çarşıya girmeyecek ve o kaosu inşallah yaşamayacağız Konuklarımızı, işletmecilerimizi yapılan bu düzenlemelerle ilgili de bilgilendireceğiz ki bir karışıklık ve sorun yaşamayalım. Ben sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü oldukça güzel bir düzenleme yapıldı. Aynı zamanda tarihi çarşıda yine işgaliyeler noktasında bir takım düzenlemeler yapıldı. Güvenlikle ilgili de tüm önlemler ve denetimler tamamlandı"
dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.