Kastamonu Üniversitesi’nde Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi ve Destek Programları Bilgilendirme Semineri’nin üçüncüsü gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KÜ-TTO) tarafından KOSGEB, TKDK ve Kastamonu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMO) iş birliğiyle düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi ve Destek Programları Bilgilendirme Semineri’nin üçüncüsü, Kastamonu Teknokent Ilgaz Konferans Salonu’nda yapıldı.
Her ayın ikinci perşembesi düzenlenen etkinlikte, KÜ-TTO’dan Öğretim Görevlisi Mehmet Fırat Olgun, katılımcılara Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimi verdi. Eğitimde, proje yazımında dikkat edilmesi gereken temel unsurlar ve başarılı bir proje hazırlamanın püf noktaları ele alındı.
Programın ikinci bölümünde, KOSGEB Kastamonu İl Müdürlüğünden Uzman Serhat Tümoğlu, KOSGEB destek programları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Tümoğlu, KOSGEB’in iş geliştirme ve girişimcilik alanında sunduğu fırsatlar üzerinde durdu.
Son olarak TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğünden Uzman Derya Yavuz Salcı, katılımcılara TKDK tarafından sağlanan hibe ve destek programları hakkında bilgi verdi. Salcı, kırsal kalkınmaya yönelik projelerde sağlanan desteklerin kapsamı ve başvuru süreçlerini anlattı.
Etkinlik, soru-cevap bölümünde katılımcıların uzmanlara projeleriyle ilgili sorularını yöneltmesiyle sona erdi. Eğitim, proje geliştirme süreçlerine katkı sağlamak isteyen katılımcılardan tarafından ilgi gördü.


Kastamonu Üniversitesi’nde KOSGEB ve TKDK proje yazma eğitimi gerçekleştirildi
Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi
Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.
Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.
Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.

