Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2023 20:36 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’nde 356 öğretim üyesi cübbelerini giydi

Kastamonu Üniversitesi tarafından akademik yükseliş gösteren profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri için “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi. Törende 356 öğretim üyesi cübbesini giydi.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde “Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi. Törende, akademik yükseliş gösteren 39 Profesör, 119 Doçent ve 198 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 356 öğretim üyesi cübbe giydi.

Törene, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2022-2023 akademik yılında Kastamonu Üniversitesi olarak çok sayıda akademik başarı elde edildiğini ifade ederek, yapılan akademik çalışmaların nitelik ve nicelik odaklı olduğunu vurguladı.

Kastamonu Üniversitesi’nin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Belgesini alan ilk üniversite olduğunu söyleyen Rektör Topal, 4 lisans programının akreditasyonunun gerçekleştiğini ifade etti.

“Başarının arkasında proje kültürü ve hedef odaklı işbirliği bulunuyor”

Konuşmasında TÜBİTAK proje sayısının her yıl arttığına dikkat çeken Rektör Topal, TÜBİTAK 2209 öğrenci projelerinde son 3 yılda büyük bir başarı yakalandığını söyleyerek, Kastamonu Üniversitesi’nin Türkiye’de üniversiteler sıralamasında en çok projesi kabul edilen üniversiteler arasında son iki yılda 4’üncü ve 6’ncı olma başarısını gösterdiğini ifade etti.

Rektör Topal, bu başarının arkasında proje kültürü ve hedef odaklı işbirliği çalışmalarının olduğunu vurguladı.

Kastamonu Üniversitesi’nin, yayın sayısında son 4 yılda büyük başarı kaydettiğini söyleyen Rektör Topal, Scopus verilerine göre 2019 yılı uluslararası yayın sayısının 266 iken bu sayının 2022 yılında 432’ye yükseldiğine dikkat çekti.

2023 sonunda bu sayının 500’ün üzerinde olacağının tahmin edildiğini ifade eden Rektör Topal, bu sonuca ulaşmada akademisyenlere sağlanan fiziki ve bilimsel alt yapı ve araştırma imkanları ile güçlü teşvik ve iletişimin etkili olduğunu söyledi.

Ayrıca Rektör Topal, Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine giren 4 öğretim üyesini tebrik ederek daha fazla akademisyenin bu listeye girmesi temennilerinde bulundu.

“Akademi dünyasında üniversitemiz yükselişe geçti”

2022-2023 yılında Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası platformda akademik sıralamalarda büyük başarı kazandığını söyleyen Rektör Topal, 2022-2023 akademik yılında Kastamonu Üniversitesi’nin başta ODTÜ URAP Araştırma Laboratuvarı’nın yaptığı sıralamada başarı grafiğinin yükseldiğini dile getirerek, Kastamonu Üniversitesi’nin aynı dönemde Times Higher Education (THE), uluslararası alanda belirli bir standardı yakaladığının altını çizdi.

İlk defa 2020 yılında dünya üniversiteleri arasında 543’üncü sıradan Greenmetric sıralamasına giren Kastamonu Üniversitesi’nin 2022-2023 akademik yılında dünyada 348’inci Türkiye’de ise 28’inci sırada yer alma başarısını gösterdiğini ifade eden Rektör Topal, bu başarılarla ülke içinde ve dışında saygın bir üniversite olma yolunda el birliği ile atılan başarılı adımlarla üniversitenin marka değerinin de giderek yükseldiğini vurguladı.

Rektör Topal, 2019-2023 yılları arasında Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör olan Öğretim Üyelerini başarılarından ötürü tebrik etti.

Tören, Kastamonu Üniversitesi’nin tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında görev yapan ve akademik kadrolarında yükselen akademisyenlerin cübbe giymesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta uzlastirma kulturu toplumsal barisa katki sagliyor 151 dosyada anlasma saglandi JFNkYF91
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta uzlaştırma kültürü toplumsal barışa katkı sağlıyor, 151 dosyada anlaşma sağlandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, uzlaştırma kurumunun ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal barışa katkısı ele alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, 1 Ocak 2026’dan bu yana kentte 151 dosyanın uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, sürecin onarıcı adalet anlayışının en önemli uygulamalarından biri olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Başsavcı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adliyesi bünyesinde görev yapan uzlaştırmacılarla bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Adliye hizmet binasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda uzlaştırma kurumunun işleyişi hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Düzenlenen programda uzlaştırmanın önemine değinen Başsavcı Gökhan Kapağan, kurumun toplumdaki uzlaşı kültürünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Uzlaştırma, ceza adalet sistemi içerisinde mağdur ile şüpheli veya sanığın, tarafsız bir uzlaştırmacı eşliğinde bir araya gelerek uyuşmazlıklarını karşılıklı rıza temelinde çözmelerini sağlayan önemli bir kurumdur. Bu süreç, yalnızca hukuki bir mekanizma olmanın ötesinde, toplumsal barışın güçlendirilmesine, iletişimin yeniden kurulmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunmaktadır. Uzlaştırma uygulamalarında çözüm yalnızca maddi ödemelerden ibaret değildir. Özür dilenmesi, zararın giderilmesi, kamu yararına bağış yapılması veya toplumsal fayda sağlayan çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi de uzlaşma konusu olabilmektedir.”

151 dosya çözüme kavuştu, sosyal sorumluluk öne çıktı

Zonguldak’ta 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar toplam 151 dosyada uzlaşma sağlandığı açıklandı. Tarafların karşılıklı rızasıyla sonuçlanan süreçlerde maddi tazminatların yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini geliştiren anlamlı edimler de uygulandı.

Gerçekleştirilen uzlaşmalar kapsamında şu örnekler öne çıktı:

“Trafik kazası nedeniyle oluşan fizik tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla 30 bin TL ödeme yapılması, LÖSEV’e 5 bin TL bağışta bulunulması, Marka hakkına ilişkin bir uyuşmazlıkta 80 bin TL ödeme yapılması, Engelli bireye yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle tarafların uzlaşarak şikâyetten vazgeçmesi, DMD hastası çocuklara maddi destek sağlanması ve kadına yönelik eylemler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmesi.”

Süreç içerisinde ayrıca köy okullarına kitap gönderilmesi, hayvan barınaklarına mama desteği sağlanması, fidan dikimi yapılması, ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve tekerlekli sandalye gibi medikal destek temin edilmesi ile kan bağışı kampanyalarına katılım gibi şartlar da yerine getirildi.

Kazananı ya da kaybedeni olmayan uzlaştırma sisteminin iletişim, anlayış ve uzlaşı temelinde çağdaş bir adalet modeli olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kapağan, uzlaştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm uzlaştırmacıların gününü kutlayarak özverili çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin