Reklam
Reklam

Kastamonu Üniversitesi, ÜNİDES başvurularında Türkiye 4’üncüsü oldu

kastamonu universitesi unides basvurularinda turkiye 4uncusu oldu jXjvyZVI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı (ÜNİDES) 5. Devir müracaatlarında Türkiye genelinde 4’üncü sırada yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı (ÜNİDES) 5. Devir müracaatlarında Türkiye genelinde 4’üncü sırada yer aldı.

Türkiye genelinde 81 vilayetteki öğrenci topluluklarının iştirak sağladığı programa toplam 3 bin 764 proje başvurusu yapıldı. Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ise 141 proje ile sıralamada üst sıralarda yer aldı.

2025-2026 devrinde iki basamaklı olarak gerçekleştirilecek ÜNİDES’in 5. Devir müracaatları, 16 Eylül-15 Ekim 2025 tarihleri ortasında e-genc.gsb.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak alındı. Yeni devirde takviye almaya hak kazanan projelere, mahallî seviyede 75 bin TL’ye, ulusal seviyede ise 125 bin TL’ye kadar mali dayanak sağlanacak.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin elde ettiği bu sonucun memnuniyet verici olduğunu belirterek, “ÜNİDES programına yapılan 141 müracaat, öğrencilerimizin toplumsal sorumluluk şuurunu ve yenilikçi fikir üretme isteğini gösteriyor. Gençlerimizi düşünmeye, üretmeye ve topluma katkı sunmaya teşvik ediyoruz. Türkiye genelinde 4’üncü sırada yer almak, öğrencilerimizin uğraşının ve Üniversitemizin bu alandaki aktifliğinin bir göstergesidir. Bu süreçte emeği geçen tüm öğrencilerimize, danışman akademisyenlerimize ve Kastamonu Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Topal, ayrıyeten, desteklenen projelerin üniversite ve toplum genelinde yarar üretmeyi amaçladığını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a verdikleri dayanak için teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin