Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından “KOSGEB ve TKDK Destekleri Bilgilendirme Semineri ve Proje Yazım Eğitimi” gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KÜ-TTO) tarafından düzenlenen “KOSGEB ve TKDK Destekleri Bilgilendirme Semineri ve Proje Yazım Eğitimi”, Kastamonu Teknokent Ilgaz Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa, KÜ-TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ile çok sayıda paydaş katılım sağladı.
Programın açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, KOSGEB ve TKDK kurumlarının desteklerine olan farkındalığının Kastamonu’da yaygınlaştırılması ve daha fazla işletmenin bu desteklerden yararlanmasını sağlamak için Kastamonu Üniversitesi ile yapılan işbirliği kapsamında bilgilendirme ve eğitim programlarının hız kesmeden bundan sonrada devam edeceğini söyledi.
Kaymakcı, “Bazı şeyleri kendine dert eden Kastamonu’da ciddi bir ekip var. Bu hususta elimizden geleni yapmaya gönüllüyüz. Ne gerekiyorsa Kastamonu Teknokent olarak elimizden geleni gayreti proje noktasında ve sosyal konularda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu çalışmanın ilk kısmı” dedi.
KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol ise, “İlimizde hem işletmeler tarafından hem sivil toplum kuruluşlarımızda, yeni girişimcilerimizde öğrencilerimizde destek veren kamu kurumların proje beklentileri proje taslakları ve bunlara nasıl başvurulabilir noktasında bir takım eksiklikler var. Bu eksiklikleri giderme bu kurumlarla potansiyel başvurucular arasındaki bağlantıyı daha sağlam hale getirilebilmek adına böyle bir çalışma başlattık. Her ayın ikinci perşembesi standart hale getirip bunu bütün yıl boyunca yapmayı planlıyoruz. Bugün böyle bir katılım olmasından dolayı mutlu olduk. Başkalarının da katılmasını sağlarsanız burada hem başvuracak olanlar hem de Kastamonu iş dünyası kazanmış olacak” diye konuştu.
TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu da, “Kastamonu’da proje kültürü tam oturmuş değil. Bunlar zor şeyler değil. Çok fazla sayıda ve rekabetçi bir danışman yapımız da olmadığı için ve insanlarda proje yapma işini zor olarak tanımlıyorlar. Bu zor değil. Biz en azından dönem dönem bir araya gelerek hem bunları sizlere anlatalım. Hem de proje yazmanın inceliklerini nelere dikkat ederek kurumsal farklılıklarıda ortaya koyarak bunları anlatma arayışındayız. Kastamonu’da proje kültürünü oluşturmak nitelikli projeler çıkmasını sağlamak ve insanların bizim gibi kurumlardan daha fazla faydalanmasını arzu etmek” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından KÜ-TTO İdari ve Mali İşler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Kazım Yasin Özbey, KOSGEB desteklerine yönelik proje yazımı konusunda bir eğitim gerçekleştirdi.
Eğitimin ardından KOSGEB Kastamonu İl Müdürlüğünden Uzman Halil Salepçi de, KOSGEB destek programları konusunda sunumunu gerçekleştirdi.
Daha sonra TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, TKDK destekleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Soru-cevap bölümünün ardından katılımcılara katılım belgeleri takdim edilerek program tamamlandı.