Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, desteklemeye layık görülen 28 projesi sebebiyle ödüllendirildi.
Kastamonu Üniversitesi, Nisan ayında açıklanan ve 2024 yılı TÜBİTAK 2209-A proje sonuçlarına nazaran desteklenmeye hak kazanan toplam 262 proje ile üniversiteler ortasında 16. sırada yer aldı. Bununla birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de, kabul edilen 28 projesi ile Kastamonu Üniversitenin tüm üniteleri ortasında birinci sırada, tüm İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ortasında da 5. sırada yer aldı. Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin başarısı, Vali Yardımcıları Dr. Hakan Kubalı ve Çetin Kılınç’ın da yer aldığı ödül merasimi ile ödüllendirildi.
Törende açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak hem öğrenciye hem de işçiye yönelik uyguladıkları motivasyon artırıcı faaliyetlerin ve aktifliklerin fakültenin muvaffakiyet oranlarını yükselttiğini vurguladı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin epeyce yüksek bir akademisyen ve öğrenci potansiyeline sahip olduğunun altıncı çizen Prof. Dr. Orhan Kandemir, lisans ve lisansüstü seviyede yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye eğitim öğretim faaliyeti vermelerinin yanı sıra, proje alanında gösterilen bu değerli muvaffakiyetin devamlılığının sağlanmasının, hatta daha da ileriye taşınmasının ehemmiyetine dikkat çekti.
Programda konuşan Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı ise proje alanındaki bu ilerleme nedeniyle fakülte akademisyen ve öğrencilerini tebrik ederek, üretmenin ülke kalkınmasındaki ehemmiyetine dikkat çekti.
Etkinlik, TÜBİTAK 2209-A alanında 28 proje yürütücüsü öğrenci ve danışman akademisyene, toplumsal sorumluluk projesi alanında toplamda 18 proje yürütücüsü öğrenci, akademisyen ve akademisyen danışmana, UNİDES projeleri alanında 4 yürütücü öğrenciye ve son olarak TÜBİTAK 3005 alanında yürütücü ve araştırmacı akademisyene Vali Yardımcıları Kubalı ve Kılınç tarafından teşekkür evrakları verildi.
Etkinlik, Fakülte Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Omca Altın ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Yılmaz’ın Vali Yardımcılarına plaket takdimi ile sona erdi.


Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne proje ödülü
ÇAYKUR sezonun ilk gününde 900 ton çay aldı
Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü, sezonun ilk gününde üreticiden 900 ton çay alarak üretime başladı.
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nün 2026 yaş çay sezonunu açmasıyla müstahsiller sıcak havayı da fırsat bilerek çay bahçelerine girmeye başladı. Kurum, birinci sürgünün başladığı 21 Mayıs’ta 900 ton çay alımı yaptı. Fabrikalarda üretimin başladığını belirten ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, “Birinci gün çay getiren oldu. Genelde fabrikalarımızın yarısından çoğunda çay var. 900 ton çay aldık. Bugün inşallah iki katına çıkmasını bekliyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Aldığımız çayları taze taze fabrikaya getirip üretime verdik bile. Şu anda bazı fabrikalarımızda bugün itibarıyla üretim normal şartlar altında devam edecek. Çayın en güzel bekleyeceği yer bahçedir, yerindedir. Toplayıp bir yerde stoklamak çayın kalitesini bozar. Biz çayın tamamına da talibiz. Hepsini alacağımızı da açık açık söylüyoruz. 700 kilo kotayla zaten sürgünün tamamını alabilecek bir kapasiteye sahibiz” ifadelerini kullandı.
Ardeşen Merkez Mahallesi’nde yeni sezonda bahçesine girerek çay toplamaya başlayan müstahsil Hasan Özyanık ise, “Çay güzel. Tam anlamında büyümese de toplanabilecek kıvama geldi. Tüm müstahsillere hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Alın teri kurumadan çayımızın parasını da alacağız inşallah. Çaya bu yıl açıklanan miktar da güzel ama destekleme verselerdi de çok güzel olurdu” dedi.
Havaların soğuk gitmesinden dolayı sürgünün geciktiğini vurgulayan Özyanık, “Havaların soğuk olması çayı olumsuz yönde etkiledi. Normal şartlarda Mayıs ayının 10’unda bu çaya başlanmış olması lazımdı “diye konuştu.

