Kastamonu Üniversitesi, 12 ülkenin ortak yürüttüğü METEOR projesinde yer aldı - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesi 12 ulkenin ortak yuruttugu meteor projesinde yer aldi cIh1zNU3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi, 12 ülkenin ortak yürüttüğü METEOR projesinde yer aldı

Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve 12 ülkeden farklı üniversitelerin bulunduğu METEOR Projesi başladı.

Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve Ufuk Avrupa (Horizon Europe) programı kapsamında desteklenen Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research Projesi, (METEOR) Polonya’nın başşehri Varşova’da gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı.

Polonya’da gerçekleştirilen açılış programına Kastamonu Üniversitesi’ni temsilen proje yürütücüsü Prof. Dr. Selahattin Kaymakçı ve araştırmacı olarak Doç. Dr. Gökhan Kaya katıldı. Toplantıda, projenin kapsamı, uygulanacak metodolojiler ve disiplinler arası iş birliği konuları ele alındı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve doktora eğitimine yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan METEOR, genç araştırmacılara global toplumsal zorlukları ele almak için gerekli hünerleri kazandırmayı hedefliyor. Üç yıl sürecek proje kapsamında doktora adayları ve erken meslek araştırmacıları, takım çalışması, irtibat, kültürlerarası yetkinlik ve girişimcilik üzere temel çapraz maharetlerle donatılacak.

Polonya Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (CASE) uyumunda yürütülen proje, Türkiye’nin yanı sıra Polonya, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Birleşik Krallık, İtalya, Kıbrıs, İspanya, Avusturya, Gürcistan ve Brezilya’dan üniversiteler, araştırma enstitüleri ve eğitim sağlayıcılarını bir ortaya getirecek. İştirakçiler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları ile uyumlu araştırmalar geliştirerek disiplinler ortası iş birliklerini güçlendirecek.

Proje çerçevesinde, son teknoloji çevrimiçi eğitim kaynakları oluşturulacak, akran mentorluk kümeleri kurulacak ve iki tur yaz okulu düzenlenecek. “Eko-Dışa Dönük” araştırma anlayışını benimseyen METEOR, araştırmaların toplumsal tesirini artırmayı, istihdam edilebilirliği güçlendirmeyi ve araştırmacılar ortasında zihinsel refahı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi, METEOR projesi ile sürdürülebilir bilimsel araştırmalara katkı sunmayı, kurumsal ve hükümet siyasetlerine taraf verebilecek çıktılar üretmeyi ve global akademik iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 13:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Platformu ilçenin ihtiyaçlarını görüştü

Yenice Platformu, ilçenin öncelikli ihtiyaçları ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmak amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya Platform Başkanı ve eski belediye başkanlarından Mustafa Akay başta olmak üzere, önceki belediye yazı işleri müdürü Mehmet Turgut, Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu, Şoförler Odası Başkanı Sedat Çakıl, Emekliler Derneği Başkanı Tuncay Arslan, Yüksekokul Derneği Başkanı Mücahit Toprak, Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Onur ve Yenice Gazetesi’nden Fahri Eliyeyoğlu katıldı.

Gündeme ilişkin konuların ele alındığı toplantıda, ilçenin öncelikli ihtiyaçları, devam eden çalışmalar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi hedeflenen projeler masaya yatırıldı. Katılımcılar, Yenice’nin kalkınması için kurumlar arası iş birliğinin gerekliliğine dikkat çekerek, ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin