Kastamonu Üniversitesi, 12 ülkenin ortak yürüttüğü METEOR projesinde yer aldı - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesi 12 ulkenin ortak yuruttugu meteor projesinde yer aldi cIh1zNU3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi, 12 ülkenin ortak yürüttüğü METEOR projesinde yer aldı

Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve 12 ülkeden farklı üniversitelerin bulunduğu METEOR Projesi başladı.

Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve Ufuk Avrupa (Horizon Europe) programı kapsamında desteklenen Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research Projesi, (METEOR) Polonya’nın başşehri Varşova’da gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı.

Polonya’da gerçekleştirilen açılış programına Kastamonu Üniversitesi’ni temsilen proje yürütücüsü Prof. Dr. Selahattin Kaymakçı ve araştırmacı olarak Doç. Dr. Gökhan Kaya katıldı. Toplantıda, projenin kapsamı, uygulanacak metodolojiler ve disiplinler arası iş birliği konuları ele alındı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve doktora eğitimine yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan METEOR, genç araştırmacılara global toplumsal zorlukları ele almak için gerekli hünerleri kazandırmayı hedefliyor. Üç yıl sürecek proje kapsamında doktora adayları ve erken meslek araştırmacıları, takım çalışması, irtibat, kültürlerarası yetkinlik ve girişimcilik üzere temel çapraz maharetlerle donatılacak.

Polonya Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (CASE) uyumunda yürütülen proje, Türkiye’nin yanı sıra Polonya, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Birleşik Krallık, İtalya, Kıbrıs, İspanya, Avusturya, Gürcistan ve Brezilya’dan üniversiteler, araştırma enstitüleri ve eğitim sağlayıcılarını bir ortaya getirecek. İştirakçiler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları ile uyumlu araştırmalar geliştirerek disiplinler ortası iş birliklerini güçlendirecek.

Proje çerçevesinde, son teknoloji çevrimiçi eğitim kaynakları oluşturulacak, akran mentorluk kümeleri kurulacak ve iki tur yaz okulu düzenlenecek. “Eko-Dışa Dönük” araştırma anlayışını benimseyen METEOR, araştırmaların toplumsal tesirini artırmayı, istihdam edilebilirliği güçlendirmeyi ve araştırmacılar ortasında zihinsel refahı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi, METEOR projesi ile sürdürülebilir bilimsel araştırmalara katkı sunmayı, kurumsal ve hükümet siyasetlerine taraf verebilecek çıktılar üretmeyi ve global akademik iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesine yonelik sorusturmada 3 kisi daha gozaltina alindi sJIFRkpE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 3 kişi daha gözaltına alındı

Bolu Belediyesi’ne yönelik ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında belediye binasında arama yapılarak, 3 kişi daha gözaltına alındı. CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, “Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında geçtiğimiz ay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında bugün sabahın erken saatlerinde belediye binasında arama başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından

kurumdaki tüm bilgisayarlar ve dijital materyaller inceleme altına alınırken, CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, belediye binasında yaklaşık 5 saat süren arama çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından el konulan evrak ve bilgisayarlar, incelenmek üzere Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

“Belediyemizin üç odasında arama yapıldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu Belediyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Belediyenin üç odasında arama yapıldığını söyleyen Karagöz, “Hem başkanvekilimiz hem başkan yardımcılarımız ve avukatlarımızla birlikte süreç hakkında bilgi aldık. Sabah itibariyle çok sayıda jandarmamızla Bolu Belediyesi’ne bir şafak operasyonu düzenlendi. Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı. Var olan soruşturma kapsamında bugün yine 3 arkadaşımız an itibarıyla sağlık kontrollerini gerçekleştirdiler. Yine aynı uygulamayla bir arkadaşımız Yeniçağa’da, bir arkadaşımız Dörtdivan’da ve bir arkadaşımız Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alınmış bulunmaktadır” dedi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız, ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin