Reklam
Reklam
kastamonu universitesi 12 ulkenin ortak yuruttugu meteor projesinde yer aldi cIh1zNU3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, 12 ülkenin ortak yürüttüğü METEOR projesinde yer aldı

Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve 12 ülkeden farklı üniversitelerin bulunduğu METEOR Projesi başladı.

Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve Ufuk Avrupa (Horizon Europe) programı kapsamında desteklenen Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research Projesi, (METEOR) Polonya’nın başşehri Varşova’da gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı.

Polonya’da gerçekleştirilen açılış programına Kastamonu Üniversitesi’ni temsilen proje yürütücüsü Prof. Dr. Selahattin Kaymakçı ve araştırmacı olarak Doç. Dr. Gökhan Kaya katıldı. Toplantıda, projenin kapsamı, uygulanacak metodolojiler ve disiplinler arası iş birliği konuları ele alındı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve doktora eğitimine yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan METEOR, genç araştırmacılara global toplumsal zorlukları ele almak için gerekli hünerleri kazandırmayı hedefliyor. Üç yıl sürecek proje kapsamında doktora adayları ve erken meslek araştırmacıları, takım çalışması, irtibat, kültürlerarası yetkinlik ve girişimcilik üzere temel çapraz maharetlerle donatılacak.

Polonya Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (CASE) uyumunda yürütülen proje, Türkiye’nin yanı sıra Polonya, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Birleşik Krallık, İtalya, Kıbrıs, İspanya, Avusturya, Gürcistan ve Brezilya’dan üniversiteler, araştırma enstitüleri ve eğitim sağlayıcılarını bir ortaya getirecek. İştirakçiler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları ile uyumlu araştırmalar geliştirerek disiplinler ortası iş birliklerini güçlendirecek.

Proje çerçevesinde, son teknoloji çevrimiçi eğitim kaynakları oluşturulacak, akran mentorluk kümeleri kurulacak ve iki tur yaz okulu düzenlenecek. “Eko-Dışa Dönük” araştırma anlayışını benimseyen METEOR, araştırmaların toplumsal tesirini artırmayı, istihdam edilebilirliği güçlendirmeyi ve araştırmacılar ortasında zihinsel refahı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi, METEOR projesi ile sürdürülebilir bilimsel araştırmalara katkı sunmayı, kurumsal ve hükümet siyasetlerine taraf verebilecek çıktılar üretmeyi ve global akademik iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW722462 01
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
10 Haziran, 2026 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kaçak Kazı ve Uyuşturucu Operasyonları: 10 Şüpheli Yakalandı

Karabük’te jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak kazı yaptıkları ve uyuşturucu madde bulundurdukları belirlenen toplam 10 şüpheli yakalandı.

Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde çalışma yürüten Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 Haziran tarihinde Safranbolu’da düzenledikleri denetimlerde izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 6 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda 1 jeneratör, 1 dedektör, 1 hilti, hiltiye ait 3 delici uç, 1 uzatma kablosu ve 4 adet çeşitli kazı malzemesi ele geçirildi.

İlçede 7 Haziran’da gerçekleştirilen başka bir operasyonda ise 2 şüphelinin üzerlerinde ve bulundukları araçta yapılan aramada 118 adet sentetik ecza hap bulundu. Şüphelilere ait 1 cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Öte yandan Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük merkezde 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda da 2 şüphelinin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 gram sentetik kannabinoid (bonzai), farklı ebatlarda 2 parça amfetamin emdirilmiş peçete, 8 gram metamfetamin ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 cep telefonuna da incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan toplam 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

AW722462 02

Bizi sosyal medyadan takip edin