Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve 12 ülkeden farklı üniversitelerin bulunduğu METEOR Projesi başladı.
Kastamonu Üniversitesi’nin ortakları ortasında yer aldığı ve Ufuk Avrupa (Horizon Europe) programı kapsamında desteklenen Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research Projesi, (METEOR) Polonya’nın başşehri Varşova’da gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı.
Polonya’da gerçekleştirilen açılış programına Kastamonu Üniversitesi’ni temsilen proje yürütücüsü Prof. Dr. Selahattin Kaymakçı ve araştırmacı olarak Doç. Dr. Gökhan Kaya katıldı. Toplantıda, projenin kapsamı, uygulanacak metodolojiler ve disiplinler arası iş birliği konuları ele alındı.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve doktora eğitimine yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan METEOR, genç araştırmacılara global toplumsal zorlukları ele almak için gerekli hünerleri kazandırmayı hedefliyor. Üç yıl sürecek proje kapsamında doktora adayları ve erken meslek araştırmacıları, takım çalışması, irtibat, kültürlerarası yetkinlik ve girişimcilik üzere temel çapraz maharetlerle donatılacak.
Polonya Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (CASE) uyumunda yürütülen proje, Türkiye’nin yanı sıra Polonya, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Birleşik Krallık, İtalya, Kıbrıs, İspanya, Avusturya, Gürcistan ve Brezilya’dan üniversiteler, araştırma enstitüleri ve eğitim sağlayıcılarını bir ortaya getirecek. İştirakçiler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları ile uyumlu araştırmalar geliştirerek disiplinler ortası iş birliklerini güçlendirecek.
Proje çerçevesinde, son teknoloji çevrimiçi eğitim kaynakları oluşturulacak, akran mentorluk kümeleri kurulacak ve iki tur yaz okulu düzenlenecek. “Eko-Dışa Dönük” araştırma anlayışını benimseyen METEOR, araştırmaların toplumsal tesirini artırmayı, istihdam edilebilirliği güçlendirmeyi ve araştırmacılar ortasında zihinsel refahı teşvik etmeyi amaçlıyor.
Kastamonu Üniversitesi, METEOR projesi ile sürdürülebilir bilimsel araştırmalara katkı sunmayı, kurumsal ve hükümet siyasetlerine taraf verebilecek çıktılar üretmeyi ve global akademik iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.


0
Kastamonu Üniversitesi, 12 ülkenin ortak yürüttüğü METEOR projesinde yer aldı
0
0
Çorum FK play-off maçı hazırlığını tamamladı
Çorum FK, Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde konuk edeceği Ankara Keçiörengücü maçı hazırlıklarını tamamladı.
Trendyol 1. Lig’de normal sezonu 4. sırada tamamlayan Çorum FK, Süper Lig hedefi için play-off 1. tur mücadelesinde 7. basamaktaki Ankara Keçiörengücü’nü konuk edecek. Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ile hazırlıklarını tamamladı.
Yarın oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

