Bolu’da 30 doğasever, kar kalınlığının 15 santimetre olduğu dağlarda 15 kilometre yürüdü.
Yürüyüş, Seben -Kıbrıscık kara yolunun 1605 rakımlı Doruk Zirve mevkisinde 30 kişinin iştirakiyle başladı. Kar ve soğuk havaya karşın yürüyüşünü devam ettiren iştirakçiler, tabiatın keyfini çıkarttı. Yürüyüşe öğlen saatlerinde orta veren vatandaşlar, yaban hayvanları için yiyecek bıraktı. Doğaseverlerin kendilerinin oluşturduğu 15 kilometrelik parkur, Gölcük Tabiat Parkı’nda son buldu.
Okuldan atılan öğrenci okula gelip nöbetçi öğretmene saldırarak hastanelik etti
Samsun’da daha evvel tıpkı okulda öğrenciyi bıçaklayan ve okuldan atılan öğrenci, yanında arkadaşı ile üzerlerinde bıçakla okula gidip nöbetçi öğretmene saldırarak hastanelik etti. Kanlar içinde kalan öğretmen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Tepecik Mahallesi Atatürk Teknik ve Mesleksel Anadolu Lisesi’nin koridorunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, daha evvel tıpkı okulda öğrenciyi bıçakladığı ve okuldan atıldığı öğrenilen M.C., yanına arkadaşı A.E.K.’yi de alarak atıldığı okula gitti. Üzerlerinde bıçak bulunan 2 kişi evvel okulun tuvaletinde saklandı. Öğrenciler nöbetçi öğretmen Umut Deniz Mert’e(52) tuvalette yabancı 2 kişinin saklandığını söyledi. Öğretmen Umut Deniz Mert, okulun koridorunda karşılaştığı şahısları öğrencilere ziyan vermemeleri için okulun dışına çıkmaları konusunda uyardı. Öğretmene saldıran M.C. ve A.E.K., okulun bahçesine kaçtı. Burada da bıçak çektikleri ileri sürülen saldırganlar kaçarak kayıplara karıştı.
İhbar üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan öğretmen Umut Mert Deniz, tedavi altına alındı. Yaralı öğretmen, saldırganları öğrencilere zarar vermemeleri için okuldan dışarı çıkarmak isterken kendisine saldırdıklarını söyledi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.