Reklam
Reklam
karin germe ameliyati yaptiracaklar dikkat iYwaezjB jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Haziran, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Karın germe ameliyatı yaptıracaklar dikkat

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, “Karın germe ameliyatlarını ve liposuction (yağ aldırma) işlemlerini yaptırmak istiyorsanız bu işin eğitimini almış bu konuda gerekli tecrübeye sahip bir plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekmektedir” dedi.

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, Karın Germe Ameliyatları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Opr. Dr. Kamil Yıldırım, “Karın germe ameliyatları; karın bölgesinde yağlanma, ciltte sarkma ve deformasyon olan hastalara uygulanmaktadır. Bu hasta grupları genellikle; doğum sonrasında ciltte sarkmaların , bozulmaların olduğu ve o bölgede yağlanması olan hastalar ile aşırı kilo alıp vermeye bağlı karın bölgesinde oluşan bozulma ve sarkmalar olan hastalardır. Yapılan ameliyat sonrası hasta 3 gün kadar hastanede yatmaktadır. Daha sonrasında ise kontrole çağrılan hasta, birinci haftada ilk kontrolüne gelmekte ve daha sonra aylık kontrollerine devam etmektedir. Hastalara karın germe ameliyatları ile birlikte, karın bölgesindeki yağlanmanın durumuna göre liposuction (yağ aldırma) işlemleri de uygulanabilmektedir. Karın germe hastaları, yaklaşık bir kaç hafta sonra sosyal hayatlarına dönebilir, bir aydan sonra ise spor yaşamlarına başlayabilmektedir. Karın germe ameliyatları sonrasında ameliyat yapılan yerde kaçınılmaz şekilde izler kalabilmektedir. Tabii ki ameliyat izleri hastadan hastaya değişebilmektedir. Özellikle hastaların merak ettiği hususlardan bir tanesi de ‘yine ameliyat olan bölgelerde tekrardan kilo alır mıyım, tekrar o bölgede deforme olur mu’ korkusudur” diye konuştu.

Eğitim ve tecrübe önemli

Opr. Dr. Kamil Yıldırım, “Eğer hastanın bir gebelik süreci olmaz, ameliyattan sonra ve çok yüksek miktarda kilo alıp verme durumu gerçekleşmez ise, ameliyat bölgesinin deforme olması bozulması çok beklenmez. Karın germe yapılan hastalar tekrar gebe kalabilirler. Tabii, gebelik sonrası veya hastalar yüksek kilolar aldığı zaman bölge de yine kısmen gevşeme ve yağlanma meydana gelebilir. Karın germe ameliyatlarını ve liposuction işlemlerini yaptırmak istiyorsanız bu işin eğitimini almış bu konuda gerekli tecrübeye sahip bir plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin