KARDEMİR’in temelinin atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 84. Yılı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
02 Nisan, 2021 12:04 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’in temelinin atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 84. Yılı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş’nin temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 84. yıl dönümü nedeniyle kent meydanında program düzenlendi.
Programa Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyaz Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Jandarma Komutanı AlbayKARDEMİR’in temelinin atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 84. Yılı2 Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türk ağır sanayisinin ilk fabrikası olan KARDEMİR’in temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 84. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program Atatürk Anıtı’nın önünde çelenk sunumu ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, 84 yıl önce 3 Nisan 1937’de, yeni kurulmuş olan Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi ayakları üzerinde durabilmek, sanayisini kurabilmek ve muasır medeniyet seviyesine ulaşma yarışında yerini alabilmek için bir hamle yaptığını belirterek, “Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Karabük’te sadece bir fabrikanın temelleri değil, bugün ülkemizi ayakta tutan tüm sanayi tesislerinin de temelleri atılmış oldu” dedi.
Gürel, KARDEMİR’in “Fabrikalar Kuran Fabrika” unvanını elinde tutuyor olmasının, sektörde kuruluşundan itibaren ülke demir çelik sektörü için bir okul işlevi görüyor olması, yenilenen teknolojisiyle yine topraktan demir ve çelik üretiyor olmasının, inşaat demirinden demiryolu rayına, profilden lokomotif tekerine, gübreden kok kömürüne kadar ülkenin ve dünyanın her yerinde Karabük mührünü vuruyor olmasının övünç ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.
“ARKADAN GELEN NESİLLERE SAĞLAM BİR ESER BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Atalardan yadigar bir fabrikanın bayrağını yukarılara taşımak için çalıştıklarını aktaran Utkanlar ise şu ifadelere yer verdi: “Arkadan gelen nesillere sağlam bir eser bırakmak istiyoruz. Bugünlere kadar gelen bu güzel fabrika sadece bir cumhuriyet kenti olan Karabük’ü yaratmadı. Aynı zamanda Türkiye’de demir çelik sanayinin temelini de oluşturdu. 1937’de bir fidan olarak dikildi. Bugün Türkiye’de dünya yedincisi ve Avrupa birincisi konumuna gelen bir demir çelik sanayimiz varsa bunun kökü Karabük’ten fışkırmıştır. Bunu tüm Türkiye bilir.”
Konuşmaların ardından il genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Vali Gürel ve beraberindeki protokol tarafından verilmesinin ardından program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin