blank
Haber Merkezi tarafından
22 Aralık, 2024 15:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR’den Enerji Altyapısı ile Geleceğe Yatırım

Kardemir A.Ş., üretim süreçlerini daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla modernizasyon projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda, ileri teknolojiyle yenilenen ve entegre enerji izleme sistemiyle donatılan Kuvvet Santrali 3,3 kV Ana Enerji Dağıtım Merkezi, düzenlenen törenle devreye alındı.

Kardemir A.Ş., enerji altyapısında gerçekleştirdiği modernizasyon projeleriyle sürdürülebilirlik ve verimlilik hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor.

Şirketin üretim süreçlerini daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla modernize ettiği Kuvvet Santrali 3,3 kV Ana Enerji Dağıtım Merkezi, düzenlenen törenle devreye alındı. Kardemir Enerji Tesisleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene; Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kardemir Genel Müdürü Dr. Dursunali Yaşacan, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis ve Enerji Tesisleri çalışanları katıldı.

KRİTİK ÜRETİM ALANLARINA MODERN ENERJİ ALTYAPISI

Kardemir’in enerji altyapısında bel kemiği olarak nitelendirilen 3,3 kV Ana Dağıtım Merkezi, Kok Fabrikaları, Yüksek Fırınlar ve Çelikhane gibi kritik üretim alanlarına enerji sağlıyor. 35 yılı aşkın süredir kullanılan eski ekipmanlar, modern ve güvenilir bir altyapıyla değiştirilerek üretimde kesintisizliği sağlama hedefi gerçekleştirildi.

Yeni SCADA sistemi sayesinde enerji yönetimi uzaktan kontrol edilebilir hale gelirken, iş sağlığı ve güvenliği açısından da önemli iyileştirmeler sağlandı. Çalışanların yüksek gerilimli alanlarda fiziksel olarak bulunma zorunluluğu büyük ölçüde azaltılarak, iş kazası riski en aza indirildi.

TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM İLE VERİMLİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Modernizasyonun ardından yenilenen enerji altyapısının, olası enerji kesintilerinden doğabilecek üretim kayıplarını minimuma indirerek verimliliği artırması bekleniyor. Ayrıca, bakım gerektirmeyen gaz izoleli ekipmanlar sayesinde arıza riski azaltılarak işletme maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlanacak.

HÜSEYİN GELİS: “KARDEMİR İÇİN MAKSİMUM VERİMLİLİK VE GÜVENLİK SAĞLADIK”

Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Gelis, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kardemir ile bu önemli projede iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Müşteri odaklı vizyonumuz doğrultusunda, Kardemir’in ihtiyaçlarına uygun yüksek kaliteli teknolojik çözümler sunduk. Yenilenen enerji altyapısının, Kardemir’in üretim süreçlerini daha güvenli ve kesintisiz hale getireceğine inanıyoruz.”

PROF. DR. İSMAİL DEMİR: “ENERJİ ALTYAPISINDA MODERNİZASYON İLE GELECEĞE YATIRIM”

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, modernizasyon projesinin önemini vurguladı.

Demri, “Enerji altyapımızda gerçekleştirdiğimiz bu kapsamlı modernizasyon çalışmasıyla üretim süreçlerimizi ve iş sağlığı güvenliğimizi en yüksek standartlara ulaştırdık. Daha az enerji kaybı, daha yüksek güvenlik ve daha fazla verimlilik sağlayan bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve değerli iş ortağımız Siemens’e teşekkür ediyorum.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Kardemir, enerji altyapısındaki bu yenilikçi yatırımıyla çevresel sürdürülebilirlik ve operasyonel verimlilik hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor. Şirket, modernizasyon projeleriyle geleceğe güçlü yatırımlar yapmaya devam ediyor.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 20:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, belediyenin adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı uyardı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, son günlerde kendisi ve başkan yardımcısı ile belediyenin ismini kullanarak vatandaşları telefonla arayıp dolandırmaya çalışan şahıslara karşı yasal süreç başlattıklarını belirterek, bu tür girişimlerin tamamen dolandırıcılık amacı taşıdığını ve kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük’te yaşayan vatandaşları ve esnafı telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtıp Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın da bilgileri olduğunu belirterek para talebinde bulundu. Dolandırıcılar ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak yardım malzemeleri için bir firma ile anlaşıldığını rakamın 30 bin lira olduğunu ve diledikleri oranda bağış yapmalarını ve verecekleri IBAN numarasına para göndermelerini talep etti.

Kentte yaşayan bir vatandaş da kendisine gelen telefonun tuzak olduğunu anlayarak dolandırıcılarla olan görüşmeyi yanındaki arkadaşına kayıt altına aldırdı. Görüntü kaydında; kendisini belediye başkan yardımcısı olarak tanıtan şahıs, vatandaştan vereceği IBAN numarasına para göndermesini talep ediyor. Vatandaşta parayı belediyenin resmi hesabına bağış olarak göndermek istemesi üzerine, kendilerine verecekleri makbuzunda gider olarak kullanılacağını ve resmi olarak kullanılacağını hatta bununla ilgili ayrıca program yapacaklarını söylemesi dikkat çekti.

Vatandaş IBAN numarasını isteyerek, ayrıca ziyaret etmek istediğini de ilettiği dolandırıcı, toplantıları olduğunu ve akşama doğru müsait olunca kendisini arayacağını söyleyerek görüşmeyi sonlandırdı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise, yaşanan olay üzerine yaptığı açıklamada kendinin ve belediyenin adı kullanılarak vatandaşlardan para talep edildiği üzülerek öğrendiğini belirterek, “Bu tür talepler kesinlikle gerçeği yansıtamamaktadır ve tamamen dolandırıcılık amacı taşımaktadır. Ne şahsım ne de belediyemizin diğer yöneticileri bu tür bir talepte bulunmaz ve böyle bir yöntemle hiçbir yardım yada bağış kampanyası düzenlenmez. Dolandırıcıların bu tür yöntemlerle sizleri mağdur etmesine asla izin vermeyiz. Bu tür durumlarda mutlaka ilgili mercilere ve kolluk kuvvetlerine bilgi verin” uyarısında bulundu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.