
Hak-İş Konfederasyonu Genel Lider Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Lideri Yunus Değirmenci, KARDEMİR ve bağlı kuruluşları olan KARDÖKMAK ve KARÇEL’de çalışan üyeleri ismine talep ettikleri ek fiyat artışının 3 bin lira olarak kabul edildiğini açıkladı.
Temmuz ayında minimum fiyata yapılan ek fiyat artışının akabinde KARDEMİR idaresine bir davette bulunan Hak-İş Konfederasyonu Genel Lider Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Lideri Yunus Değirmenci, üyelerinin fiyatlarında de artış yapılmasını istediğini hatırlatarak, “KARDEMİR idaresinin almış olduğu kararla birlikte, işçiler sahipsiz bırakılmadı. KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarının bugünlere gelmesinde büyük emeği olan üyelerimizin emek ve alınteri yok sayılmamış, ülkemizdeki hayat pahalılığı karşısında işçiler yalnız bırakılmamış, KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında var olan iş barışı daha da güçlendirilmiştir. Ortada haklı bir talebimiz vardı. Bu haklı talebimizin kabul edilmesi, ağır geçim kuralları karşısında uğraş veren üyelerimizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır” dedi.
KARDEMİR’in büyüyüp gelişmesinde işçilerin büyük katkısı olduğunun altını çizen Değirmenci, “Emekçiye verilen her fiyat ve hak, aslında iş yerine yapılan bir yatırımdır. Bu olumlu kararla birlikte kafalarımızdaki soru işaretleri ortadan kalktı. Haliyle motivasyonumuz daha da arttı. Verimli ve kaliteli bir üretimin yolu, çalışanın hakkının verilmesinden geçer. Böylesi kuvvetli geçim şartlarının olduğu bir devirde talebimizi göz gerisi etmeyen, haklı talep ve beklentilerimize duyarsız kalmayarak talebimizi karşılayan başta KARDEMİR İdare Şurası Lideri Prof. Dr. İsmail Demir’e ve KARDEMİR idaresine şükranlarımızı sunuyor, bizlerden gelecek müjdeli haberi sabırla bekleyen ve yanımızda dimdik bir halde duran üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu fiyat artışının başta KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarındaki üyelerimize, iş yerlerimize, sendikamıza, bölgemize ve ülkemize iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.
KARDEMİR işçisinin bugüne kadar yapmış olduğu fedakârlıklara dikkat çeken Değirmenci, “Geçmiş yıllarda ne vakit iş yerimiz dara düşse elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. KARDEMİR’in bugünkü başarılı tablosunun ortaya çıkmasında işçilerin inkâr edilemez bir hissesi var. Öteki taraftan yakın periyoda kadar ülkemizin savunma endüstrisini adeta uçuran bir İdare Şurası Lideriyle birlikte çalışmaya başladık. Prof. Dr. Demir de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile uzun yıllar birlikte çalışmış ve onun siyasetlerini hayata geçirmiş, devlet terbiyesi almış, milletinin menfaatlerini her vakit gözetmiş bir şahsiyet olarak, biz işçilerin bu haklı talebinin karşılanmasına büyük katkı sağlamıştır. Bugün iş yerlerimizde barış ve huzur hakimdir. İş barışı had safhadadır. Bu huzurun devamı için Özçelik-İş Sendikası olarak, üzerimize düşen ne varsa yapmaya, işçilere hizmetkâr olmaya, KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarını yaşatmaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz” diyerek görüşlerini lisana getirdi.


KARDEMİR personellerine 3 bin lira artırım
Çok Programlı Lise’den bilim fuarı
Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenciler hünerlerini sergilediler.
Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çay eğirmeni Beldesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı programı davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterileri ve şiirlerin okunmasından sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.
Okula verdiği desteklerden dolayı İş İnsanı Mithat Çanakçı’ya okul idaresi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi
Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen ve 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında hayata geçirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı etkinliği Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştiril yakın ilgi gördü.20 proje ve 8 kategorinin yer aldığı bilim şenliğinde öğrenciler tarafından hayata geçirilen görseller davete gelenler tarafından büyük beğeni kazandı.
Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, İş İnsanı Mithat Çanakçı,Okul Müdürü Musa Eren ile çok sayıda davetli katıldı.

