Kardemir Karabükspor’da sular durulmuyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Eylül, 2018 08:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Kardemir Karabükspor’da sular durulmuyor

Lisansların çıkmadığı Karabükspor’da Teknik Direktör Fikret  Yılmaz istifa etti

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Kardemir Karabükspor’da Teknik Direktör Fikret Yılmaz görevinden istifa etti.
Mali açıdan zor günler geçiren Kardemir Karabükspor’da transfer edilen oyuncuların lisanslarının çıkmaması nedeniyle Teknik Direktör Fikret Yılmaz, Çamlık Antrenman Sahası’nda düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz’ın istifa öncesinde futbolcularla vedalaştığı öğrenildi.
Yılmaz, antrenman sahasında yaptığı açıklamada istifa etmeyi kendi açısından çok düşündüğünü ve yarı yolda bırakmak gibi bir niyetinin olmadığını belirterek, “Ama son lisanslar açılmadıktan sonra gördüğüm tablo hiç umut vermedi. Bundan dolayı bundan sonraki müsabakalarda, başka bir arkadaşın, kim olduğu beni ilgilendirmiyor tabi ki, görev almasının çok uygun olduğunu düşünüyorum. Tabi ki sizler böyle konuşunca bir kan değişikliği olacak, böyle bir şey değil. Benim açımdan devam edersem bana zarar vereceğini düşündüğüm için, genç oyuncularımın bu yükü kaldırabileceğini zannetmiyorum. Bundan dolayı istifa etmeye karar verdim” dedi.
“KEŞKE LİSANSLARIMIZ AÇILSAYDI”
Kardemir Karabükspor’da kendisine gösterilen saygıya ve sevgiye teşekkür eden Yılmaz, “Gerçekten burada çok güzel anlar yaşadım ve beni sevdiler ama buraya kadarmış. Sedat Namal başkanımız inşallah devam eder, çok değerli bir insan. Karabükspor’a inşallah onun nezdinde sahip çıkarlar. Bundan sonra Karabükspor çok kötü yerlere gitmez. En azından bulunduğu konumda kalır. Son sözlerim şudur; geldim, olmadı. Önümüzü göremedik, herhangi bir ışık göremedim. Bundan dolayı ayrılmaya karar verdim. Herkese teşekkür ediyorum. Keşke lisanslarımız açılsaydı da farklı şeyler konuşuyor olsaydık. Nasip değilmiş, hoşçakalın diyorum” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından bir süre gazetecilerle sohbet eden Yılmaz, daha sonra tesislerden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsundaki barajlarin doluluk oranlari belli oldu wh8TS8EU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’daki barajların doluluk oranları belli oldu

Samsun’da içme suyu, tarımsal sulama ve enerji üretimi açısından önem taşıyan barajların doluluk oranları belli oldu. Veriler, bazı barajlarda tam kapasiteye ulaşılırken, bazı önemli su kaynaklarında ise dikkat çeken düşüşler yaşandığını ortaya koydu.

Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre, bazı barajlarda yüksek doluluk dikkat çekerken bazı barajlarda su seviyesi düşük kaldığı görüldü. Verilere göre en yüksek doluluk oranı yüzde 100 ile Çakmak Barajı’nda ölçüldü. Samsun’un içme suyunu sağlayan Çakmak Barajı’nı, yüzde 97,9 doluluk oranıyla Duruçay Barajı ve yüzde 95,5 ile Dereköy Barajı takip etti.

Türkiye’nin en önemli barajlarından Kızılırmak Nehri üzerindeki Altınkaya Barajı’nda doluluk oranı yüzde 29,8’de kaldı. Yeşilırmak Nehri üzerinde bulunan Hasan Uğurlu Barajı’nda doluluk oranı yüzde 48,5, Suat Uğurlu Barajı’nda ise yüzde 45,8 olarak ölçüldü.

Orta seviyede doluluk oranına sahip barajlar arasında yüzde 68,9 ile Derbent Barajı, yüzde 71,6 ile Vezirköprü Barajı ve yüzde 83,6 ile 19 Mayıs Barajı yer aldı.

Kar yağışı Ladik Gölü’nü canlandırdı

Kış aylarında etkili olan kar yağışı Ladik Gölü’ne olumlu yansıdı. Göldeki doluluk oranı yüzde 64,3’e yükselirken, geçen yıl aynı dönemde bu oranın yüzde 37 seviyesinde olduğu belirtildi. Derinöz Barajı ise yüzde 35,5 doluluk oranıyla düşük seviyedeki rezervuarlar arasında yer aldı.

Uzmanlar, önümüzdeki süreçte yağış rejiminin baraj doluluk oranları üzerinde belirleyici olacağını vurgulayarak, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin