Karakucak Gençler Güreşi Türkiye Şampiyonası, Kastamonu’da yapılacak - Karabük Haber Postası
karakucak gencler guresi turkiye sampiyonasi kastamonuda yapilacak QOkGRwwf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karakucak Gençler Güreşi Türkiye Şampiyonası, Kastamonu’da yapılacak

Taşköprü Belediyesi ve Türkiye Klasik Güreşler Federasyonu iş birliğiyle Gençler Karakucak Güreşi Türkiye Şampiyonası, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde gerçekleştirilecek.

Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenecek Memleketler arası Kültür ve Sarımsak Şenliği çerçevesinde Karakucak Güreşi Türkiye Şampiyonasına konut sahipliği yapılacak.

15 Ağustos Cuma günü Taşköprü Kent Stadyumu’nda saat 10.30’da başlayacak şampiyona, birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olacak. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 400 atletin iştirakiyle gerçekleşecek karşılaşmalar, şenlik coşkusuna klasik sporun ruhunu da katacak.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, vatandaşları şampiyonayı izlemeye davet ederek, “Festivalimize bu yıl bir yenilik daha ekliyoruz. Türkiye Klasik Güreşler Federasyonu’nun katkılarıyla Türkiye Şampiyonasını ilçemizde gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin