Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Karadenizli balıkçıların 1 Eylül hazırlığı

Yasakların sona ererek denizlerde av döneminin başlamasına sayılı günler kala Sinoplu balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor.
Türkiye balıkçılığının yüzde 7,5’u, Karadeniz balıkçılığının da yüzde 35’inin yapıldığı Sinop’ta balıkçıların av yasağının sona ereceği 1 Eylül için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Balıkçılar tamir ve son ağ bakımlarını sürdürüyor. ‘Vira Bismillah’ demeye hazırlanan Sinoplu balıkçılar 31 Ağustos Perşembe gününü 01 Eylül Cuma gününe bağlayan gece denize açılacak.
Sinop Merkez Su Eserleri Kooperatifi Birliği Lideri Namık Ünlü, bu dönem umutlarının palamuttan yana olduğunu belirterek, “Heyecanla bekliyoruz. Biraz buruk bir heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz, tayfamız geldi. 1 Eylül’de denize çıkacağız. Palamut birinci önceliğimiz fakat palamut denizde bu sene çok az gözüküyor. Natürel, umudumuz palamuttan sonra hamsi, istavrit, lüfer, çinakop üzere balıkların peşine gideceğiz. Nasibimizi arayacağız. Bunun yanında tabi en büyük kahrımız akaryakıt. Fiyatlar çok yükseldi. Giderlerimizde yüzde 100’le yüzde 200 ortası bir artış var geçen seneye bakarak. Buda bizi çok düşündürüyor. Tuttuğumuz balığa inşallah yansır diye umut ediyoruz. O da arz talep sıkıntısı. Az balık olduğunda balık çok para ediyor, çok olduğu vakit biraz fiyatlar aşağıya düşüyor. Balık bol olsun ki biz de sürümden kazanalım. Halkımız da bol bir balık tüketimine gitsin. Bu bize de etken oluyor balığımız satılıyor. Kimse yemezse kimsenin alım gücü olmazsa balıklar satılmazsa alışılmış ki fiyata yansıyor, fiyatlar düşüyor, fiyatların düşmesi bizi olumsuz etkiliyor. 1 Eylül’den sonra tüm arkadaşlarımıza kazasız belasız bir dönem diliyorum” dedi.
Balıkçılar, Karadeniz’de bilhassa Samsun, Ordu ve Sinop bölgesinde bu yıl bereketli bir dönem bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xcxc
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:53 tarihinde yayınlandı
0

Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nda Şampiyon Jandarma

Karabük’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası, oynanan final müsabakasıyla tamamlandı. Yenişehir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen final karşılaşmasında Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ile Karabük Jandarma Komutanlığı kozlarını paylaştı.

Heyecan dolu mücadeleyi 3-1 kazanan Karabük Jandarma Komutanlığı, turnuvanın şampiyonu oldu. Üçüncülüğü Türk Eğitim-İş elde ederken, İl Sağlık Müdürlüğü A Takımı dördüncü sırada yer aldı.

Final müsabakasını Karabük Valisi Oktay Çağatay da tribünden takip etti. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödüllerini Karabük Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, Karabük İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Voleybol İl Temsilcisi Sezgin Sayın takdim etti.

Dostluk ve centilmenlik içerisinde geçen turnuva, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin