İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli partisinin seçim bürosu önünde 2 bin 500 kişiye balık ekmek dağıttı. Burada konuşan Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, göreve geldiklerinde Kdz. Ereğli’de balık yasağını kaldıracaklarını ve isteyen her kesin balık yiyebileceğini söyledi.
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli partisinin seçim bürosu önünde 2 bin 500 kişiye balık ekmek dağıtınca kalabalık nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı. Gençler ve kadınların ağırlıkta ilgi gösterdiği etkinlikte Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, Belediye Meclisi 1. Sıra Adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, diğer belediye meclis üyeleri vatandaşlarla birlikte Karadeniz havaları eşliğinde horon tepti, Kaptaş oyun havaları ile de oynayıp eğlendi.
Çocuklara balon hediye eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, gelen misafirlerle tek tek ilgilendi, desteklerini istedi. Göreve geldiklerinde Kdz. Ereğli’de ki balık yasağını kaldıracaklarını vurgulayan Sesli konuşmasında şunları söyledi:
“Karadeniz’in kıyısındayız. Balık memleketinde balık kokar, yosun kokar. Bu güzel havada bizde halkımıza balık ekmek ikram ediyoruz. Bundan sonra Kdz. Ereğli’de deniz kenarında balık ekmek satışları da olacak. Hem Kdz. Ereğlili hemşerilerimiz hem de dışarıdan gelenler deniz kenarında istedikleri gibi balık yiyebilecekler. Modern son derece hijyenik balık ekmek stantlarımız olacak. Bakın görüyorsunuz; insanlarımız çok memnun ve mutlular. Kdz. Ereğli’nin olmazsa olmazı balıktır. Bu gün bizi seven insanlar burada toplandılar. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum. 31 Mart günü destek Kdz. Ereğli’den hizmet bizden.”
Saat 14.30’da başlayan etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti.


Sesli, 2 bin 500 kişiye balık ekmek ikram etti
KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.
Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

