Reklam
Reklam
karadenizdeki dogalgaz kesfine beundan destek mesaji h2ChW9m5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz’deki doğalgaz keşfine BEUN’dan destek mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Abdülhamid Han sondaj gemisinin Göktepe-3 kuyusunda Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğalgaz rezervine ait açıklamalarda bulundu. Özölçer, Türkiye’nin güç bağımsızlığı yolunda değerli bir adım atıldığını vurguladı.

Rektör Özölçer, “Abdülhamid Han sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğal gaz rezerviyle, Türkiye Yüzyılı’nda güçte dışa bağımlılığı olmayan Türkiye maksadımıza bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen güç projelerine dikkat çeken Özölçer, doğalgaz rezervlerinin artırılmasının, Türkiye’nin güç harcamalarını azaltacak adımların başında geldiğini belirtti. Rektör, bu kapsamda üniversite olarak Türkiye Petrolleri Anonim Paydaşlığı (TPAO) ile yürütülen bilimsel işbirliklerine de işaret etti:

“Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda sürdürülen bilimsel işbirlikleri de bu gaye doğrultusunda yeni adımların, başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır” dedi.

“Yeni muştuların emareleri var”

Filyos Limanı’ndaki gelişmeleri örnek gösteren Özölçer, Türkiye’nin artık doğal gaz rezervlerini keşfedebilmek için geniş bir filoya sahip olduğuna dikkat çekti. Birebir vakitte petrol ve farklı maden arayışlarının da muvaffakiyetle sürdürüldüğünü söyleyerek şöyle dedi:

“Abdülhamid Han sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğal gaz rezerviyle, Türkiye Yüzyılı’nda güçte dışa bağımlılığı olmayan Türkiye gayemize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın vizyonu ve direktifleri doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Türkiye doğalgaz rezervlerini artırmakta, cari açığının en büyük kısmını oluşturan güç harcamalarını azaltacak tedbirleri gerçekleştirmektedir. Üstelik Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda sürdürülen bilimsel işbirlikleri de bu maksat doğrultusunda yeni adımların, başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır. Bugün Filyos Limanı’nda görülebileceği üzere Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade sonucunda Türkiye bugün doğal gaz rezervlerini keşfedebilmek için geniş bir filo kurmuş durumdadır. Tıpkı vakitte petrol ve çeşitli maden arayışları da başarılı biçimde yürütülmekte, yakın vakitte yeni muştuların alınacağına dair emareleri göstermektedir. Cumhuriyetimizin kalkınması ve endüstrileşmesi için bir asır boyunca kömür, demir ve çelik endüstrisinde öncü kent olan Zonguldak, Filyos Limanı ve doğalgaz sürece kapasitesi ile de Türkiye yüzyılının güçte başşehir kenti olacaktır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, aldığımız bu müjdeli haber ve bu haberin gerçeğe dönüşebilmesi için gece gündüz demeden çalışan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanımıza, devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile ülkemizin yarınları için alanda bilfiil çalışan işçimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Üniversite olarak bize düşen tüm vazife ve sorumlulukları üstlenmekten de büyük bir gurur ve memnunluk duyduğumu belirtmek istiyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda bicakli kavga 2 yarali rQXjHLvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin