Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz’de kaybolan 16 yaşındaki çocuğun arama çalışmalarına helikopter katıldı

Çorum’dan Düzce’nin Akçakoca ilçesine bayram tatiline gelen ve dün denizde kaybolan 16 yaşındaki İbrahim Kolcu’nun arama çalışmalarına helikopter de katıldı.
Çorum’dan Akçakoca’ya tatile gelen Kadir Kolcu ve ailesi bayramın birinci gününde Çayağzı plajında denize girdi. Dalgalar sebebiyle savrulan ailenin çığlıklarını duyanlar yardıma koşarak 5 kişilik ailenin 4’ünü denizden çıkardı. Fakat ailenin 16 yaşındaki oğlu İbrahim Kolcu çıkarılamadı. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri denizde çalışmalar başlattı. Gün boyu yapılan arama çalışmalarından sonuç çıkmayınca, bu sabah helikopter ile arama çalışmalarına başlandı. Ankara’dan gelen jandarma arama kurtarma (JAKE), su altı arama kurtarma ve sahil güvenlik ekipleri de bölgede çalışmalara destek vermeye başladı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Giresun yaylalarında Nisan ayında karla mücadele sürüyor

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi hudutlarında yer alan Kulakkaya Yaylası’nda, nisan ayına karşın karla çaba çalışmaları devam ediyor. Yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle gruplar, yüksek rakımlı mahalle yollarını ulaşıma açmak için şiddetli kurallarda çalışmalarını sürdürüyor.
Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği bölgede, Yavuzkemal Belde Belediyesi’ne bağlı gruplar, bilhassa 2 bin rakıma yaklaşan Bektaş Yaylası temas yollarında kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, her yıl kasım ayında başlayan karla gayret sürecinin mayıs ayı başına kadar sürdüğünü belirterek bilhassa hayvancılıkla geçinen vatandaşlar için yol erişiminin hayati değer taşıdığını söyledi.
Başkan Önal, "Kulakkaya Yaylası’nın da içinde bulunduğu beldemizde, yüksek rakımlı mahalleler bulunuyor. Bu bölgelerde kış erken başlar, geç biter. Karla uğraşımız yaklaşık 6-7 ay sürüyor. Mahallelerin obalarına giden yolların açılması gerekiyor zira artık hayvanlar yaylaya çıkacak. Vatandaşlarımızın depoladığı yem ve erzak da tükenmek üzere. Bu nedenle karla uğraş beldemizde mecburî bir görevdir" dedi.
Yol açma çalışmalarının sürdüğü bölgede hava sıcaklıklarının ansızın düşmesiyle birlikte kar yağışı da tesirli oldu. Lider Önal, "Yayla havası değişkendir. Dün sabah takımlarımız yol açarken, akşam saatlerinde birdenbire bastıran kar yağışıyla karşılaştık. Bilhassa Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya yaylalarında Nisan ayında kar yağışı tesirli oldu" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.