Karadeniz’de bu yıl palamut yok, hamsi var - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz’de bu yıl palamut yok, hamsi var

Samsun Bölgesi Su Eserleri Kooperatifleri Birliği Lideri Atıf Malkoç, bu yıl Karadeniz’de palamut olmadığını ancak hamsinin bol olduğunu söyledi.

15 Nisan’da yasaklanan av dönemi 1 Eylül gecesi balıkçıların ‘Vira Bismillah’ demesi ile başlayacak. Yaklaşan dönem öncesi denizlerdeki son durum hakkında bilgi veren Lider Malkoç, geçen yıl bu vakitte tezgahlara düşen çingene palamudunun bu sene hiç görünmediğini, dönemin geri kalanında da palamudun olacağını düşünmediğini söyledi. Hamsi ve öbür balık tiplerinde ise bolluk yaşanacağına dikkat çeken Malkoç, değerli açıklamalarda bulundu.

“Palamut yok, hamsi bol”

Karadeniz’de yaptıkları araştırmalar sonucunda palamudun görülmediğini bunun nedenini de hava kurallarına bağlayan Lider Atıf Malkoç, “Bu sene Karadeniz’de palamut yok. Geri kalan tüm dönem balıkları ise denizde görünüyor. Palamudun olmaması ve mazot fiyatları haricinde bir kahrımız yok. Geçen yıl Ağustosun 10’unda çingene palamutları tezgahlardaki yerini alıyordu. Bu sene ise palamut hiç havyar tutmamış. Çok yağmur yağdığından ötürü palamudun olmadığını düşünüyor. Sevindirici olan taraf ise bu sene hamsinin çok olacağını ümit ediyoruz. Hamsinin yanı sıra mezgit, istavrit ve barbunun da çokça olacağını öngörüyoruz” dedi.

Balıkçılar, Samsun’da 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece düzenlenecek merasim ile balık avlamak için Karadeniz’in bereketli sularına açılacaklar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vqvqvqvq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 13:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bir yanda ziyaret diğer yanda bilgilendirme

Karabük’te faaliyetlerini sürdüren Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi, hem işyeri ziyaretlerini hem de toplu sözleşme süreçlerine ilişkin bilgilendirme çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Sendika yönetimi, bir yandan yetkili oldukları işyerlerinde devam eden toplu iş sözleşmesi süreçleri hakkında çalışanlara bilgi verirken, diğer yandan da KARDEMİR bünyesinde görev yapan emekçileri çalıştıkları alanlarda ziyaret ederek sorun ve taleplerini yerinde dinliyor.

Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bir yandan KARDEMİR’de çalışan emekçi kardeşlerimizin sorunlarını dinlerken, diğer yandan Karabük’te yetkili olduğumuz haddehaneleri ziyaret ederek devam eden toplu sözleşme süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin