Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karadeniz’de bu yıl palamut yok, hamsi var

Samsun Bölgesi Su Eserleri Kooperatifleri Birliği Lideri Atıf Malkoç, bu yıl Karadeniz’de palamut olmadığını ancak hamsinin bol olduğunu söyledi.
15 Nisan’da yasaklanan av dönemi 1 Eylül gecesi balıkçıların ‘Vira Bismillah’ demesi ile başlayacak. Yaklaşan dönem öncesi denizlerdeki son durum hakkında bilgi veren Lider Malkoç, geçen yıl bu vakitte tezgahlara düşen çingene palamudunun bu sene hiç görünmediğini, dönemin geri kalanında da palamudun olacağını düşünmediğini söyledi. Hamsi ve öbür balık tiplerinde ise bolluk yaşanacağına dikkat çeken Malkoç, değerli açıklamalarda bulundu.

“Palamut yok, hamsi bol”
Karadeniz’de yaptıkları araştırmalar sonucunda palamudun görülmediğini bunun nedenini de hava kurallarına bağlayan Lider Atıf Malkoç, “Bu sene Karadeniz’de palamut yok. Geri kalan tüm dönem balıkları ise denizde görünüyor. Palamudun olmaması ve mazot fiyatları haricinde bir kahrımız yok. Geçen yıl Ağustosun 10’unda çingene palamutları tezgahlardaki yerini alıyordu. Bu sene ise palamut hiç havyar tutmamış. Çok yağmur yağdığından ötürü palamudun olmadığını düşünüyor. Sevindirici olan taraf ise bu sene hamsinin çok olacağını ümit ediyoruz. Hamsinin yanı sıra mezgit, istavrit ve barbunun da çokça olacağını öngörüyoruz” dedi.
Balıkçılar, Samsun’da 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece düzenlenecek merasim ile balık avlamak için Karadeniz’in bereketli sularına açılacaklar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin