Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Temmuz, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz’de 3.9 büyüklüğünde deprem: Giresun’da hissedildi

Karadeniz’de saat 12.23’te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi, saat 12.23’te Karadeniz açıklarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssü Giresun açıklarında 9.4 kilometre derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünün 3.9 olduğu belirtildi.
Giresun Üniversitesi Afet Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Cin, hasara yol açacak bir deprem olmadığını belirterek, "Rasathane verilerine göre Giresun açıklarında 9.4 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Giresun sahil kesimlerinde hissedildi. Ancak bu Kuzey Anadolu fay hattından bağımsız bir sarsıntıydı. Asıl yıkıcı özelliği bulunan Giresun’un Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar ilçelerinin de risk altında olduğu Kuzey Anadolu fay hattıdır. Ancak bugünkü sarsıntı Karadeniz’de zaman zaman meydana gelen kırılmalardır. Bu tamamen Kuzey Anadolu fay hattından bağımsız kırılmalardır. Korkulacak, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 17:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’teki Yangın 4. Gününde

Karabük'te 4 gündür devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor.
74 saattir kontrol altına alınmaya çalışılan yangın Üçbaş, Sofular ve Aktaş köylerine doğru ilerleyerek yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Daha önce tedbir amaçlı boşaltılan köylerde alevlerin önünü kesmek için havadan ve karadan müdahale devam ederken, etkili olan rüzgar nedeniyle ekipler zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin