Samsun’da 30 dereceyi bulan sıcak havada bazı vatandaşlar denize girerek serinledi.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Samsun’da gün içinde zaman zaman sıcaklıklar 30 dereceyi buldu. Nisan ayının ortasında 30 dereceyi bulan sıcaklıklarda evlerde duramayan ve bunalan Samsunlular sahillerin yolunu tuttu. Bunalan vatandaşlardan bazıları Karadeniz’de yüzerek serinledi bazıları da kendilerini sahil kenarlarına attı. Serinlemenin en güzel yolunun denize girmek olduğunu belirten vatandaşlar, denize girmeyenlerin de gölge alanları tercih ettiğini söylediler.
33 dereceyi olması bekleniyor
Meteorolojiden alınan bilgiye göre 18 Mart Perşembe günü hava sıcaklıkların 33 dereceye çıkması bekleniyor. Diğer günler ise hava tahminleri şöyle:
19 Nisan Cuma günü en yüksek sıcaklık 18 derece, 20 Nisan Cumartesi en yüksek sıcaklık 26 derece, 21 Nisan Pazar günü en yüksek sıcaklık 18 derece ve 22 Nisan Pazartesi günü en yüksek sıcaklık 24 derece.


Karadeniz Akdeniz’i aratmadı: 30 dereceyi bulan sıcakta denize girerek serinlediler
İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü
Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.
Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

