Reklam
Reklam

Karabük’ün Tek Beton Test Laboratuarı kapatıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Haziran, 2023 15:45 tarihinde yayınlandı
0

Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 İl’de büyük yıkıma neden olan, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketi gündemdeki yerini korurken,  inşaatların beton testlerini yapan Karabük’ün tek Beton Test Laboratuarı şartlarını yerine getirmediği gerekçesi ile kapatıldı

İnşaat sektörünü yakından ilgilendiren Karabük tek beton test laboratuarının kapatıldığı ifade edilirken, kapatılma gerekçesinin ise şartları yerine getirmediğinden kaynaklandığı öğrenildi.

Şubat ayında meydana gelen ve binlerce vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli 11 İli etkileyen deprem felaketi zihinlerde halen tazeliğini korurken, Karabük’te inşaat sektörünü yakından ilgilendiren ve tek olan beton laboratuarının kapatılması düşündürdü.

Edinilen bilgilere göre, Beton Laboratuarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili mevzuat hükümlerini yerine getirmediği için kapatıldığı bildirildi.

Beton Laboratuarında  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin incelemelerde bulunduğu belirtilirken, yapılan incelemelerde neticesinde Laboratuarda yapılan iş ve işlemlerde uyumluluk bulunmadığı için faaliyetlerinin durdurulduğu ifade edildi.

Karabukun Tek Beton Laboratuari Kapandi

Öte yandan Beton Laboratuarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kapatıldığı ve kararın ise resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği öğrenildi.

beton laboratuarının kapatılmasının Karabük’teki inşaat sektörünü olumsuz şekilde etkileyeceği ifade edilirken, inşaatlarda kullanılan betonların testlerinin bundan sonra başka İllere gönderileceği ve buralarda yapılacağı belirtildi.  (Nurettin Acar)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin