Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Aralık, 2018 14:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün LGS Başarısı

Karabük’ün eğitimdeki başarısı “İllere Göre Merkezi Liselere Giriş Sınavı Puan Ortalamaları” verileri ile tescillenmiş oldu. Buna göre, Karabük  Türkiye geneli puan ortalamaları sıralamasında 4. oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu; “20. yüzyılın sanayi, kültür ve turizm kenti Karabük  21. yüzyıla da eğitim kenti olarak damgasını vurmuştur” dedi

Karabük eğitimdeki başarısı Liselere geçiş Sınavındaki (LGS) ile bir kez daha tescilleyerek, Türkiye geneli puan ortalamaları sıralamasında dördüncü sırada yer aldı.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Başarının sadece istemekle olmadığı, bu yolda ısrarcı, istikrarlı ve özverili olmak gerektiği gerçeği Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından açıklanan “İllere Göre Merkezi Liselere Giriş Sınavı Puan Ortalamaları” verileri ile tescillenmiş oldu. Buna göre İlimiz Türkiye geneli puan ortalamaları sıralamasında 4. olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda TÜİK tarafından yayımlanan illerde yaşam endeksi 2015 yılı göstergelerinde de İlimiz Liselere Geçiş Sınavı puan ortalamasında yine 4. sırada yer almıştı. Bu iki sonuçta olduğu gibi birçok ilin sıralamadaki yerleri değiştiği halde Karabük’te öğrenci başarısının iller sıralamasında hep ilk sıralarda olması, ilimizde öğrenci, öğretmen, veli, idareci ve çevre gibi eğitim öğretim faaliyetlerinde tüm yapı taşlarının yerli yerine oturduğunun ve bir fabrikanın çarkları gibi uyumlu çalıştığının göstergesidir” dedi.

“SANAYİ KENTİ KARABÜK, 21 YÜZYILA DA EĞİTİM KENTİ OLARAK DAMHASINI VURDU”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu; “20. yüzyılın sanayi, kültür ve turizm kenti Karabük  21. yüzyıla da eğitim kenti olarak damgasını vurmuştur ve “hep daha iyiye” prensibiyle iyilikte, ilimde, fen ve irfanda, en önemlisi kardeşlikte, dostlukta birincilik yoluna kendisiyle yarışarak devam edecektir.

Bu onur ve gururu bizlere yaşatan, geleceğimizin teminatı değerli öğrencilerimi bir bir sevgiyle kucaklıyor, başta öğretmen ve idareci meslektaşlarım olmak üzere saygıdeğer anne-babalarımıza, hizmetlisinden, memuruna, şefine kadar Karabük Millî Eğitim ailesi üyelerine, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kamu, özel sektör, basın temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile tüm eğitim gönüllülerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kar kutlelerinden bahar ciceklerine yuruduler 3YOTQBBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kar kütlelerinden bahar çiçeklerine yürüdüler

Gümüşhane’de bahar mevsiminin en canlı günlerinde Torul ilçesinin büyüleyici coğrafyasında 12 kilometrelik unutulmaz bir yürüyüş gerçekleştirildi. 24 sporcunun katılımıyla Yücebelen ve Kirazlık köyleri arasındaki tarihi rotada ilerleyen ekip; kar kütleleri, bahar çiçekleri ve coşkuyla akan dereler eşliğinde doğanın kalbine yolculuk yaptı.

Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) bu hafta sonu 24 sporcusuyla birlikte Torul ilçesinin Yücebelen ve Kirazlık köyleri arasındaki parkuru arşınladı. Etkinlik, Yücebelen köyü Büyük Silve Mahallesi’nden başladı. Araçlarından inerek hazırlıklarını tamamlayan sporcular, ilk olarak dünya çapında bir görselliğe sahip olan Livade Yaylası’na ulaştı. Burada fotoğraf çekimleri yaparak anı ölümsüzleştiren grup, ardından orman içi yollardan ilerledi.

Kar kütlelerinin üzerinden geçip, çiçek tarlalarından yürüdüler

Zaman zaman kıştan kalan kar kütlelerinin üzerinden geçen, zaman zaman ise yeni açan bahar çiçeklerinin arasından süzülen sporcular, Kirazlık köyünün Mezere bölgesi ile Çayırlar Yaylası’na ulaştı. Bölgenin gürül gürül akan dereleri ve bozulmamış mimarisi, katılımcılar üzerinde derin bir etki bıraktı. Kurusakız sırtından Kirazlık köyünün Küskürme mahallesine ulaşan sporcular 12 kilometrelik yürüyüşü burada noktaladı.

Katılımcıların “hayatım boyunca görmediğim manzaralar” olarak tanımladığı rota, Torul Barajı’nın eşsiz görüntüsüyle taçlandı. Yıllar sonra ilk kez dolu savaktan su tahliye eden barajın görkemi, yorgun sporcular için unutulmaz bir final ödülü oldu.

“Doğada benliğimi buldum”

Yürüyüşe katılan akademisyen Aleyna Gün, doğanın insan ruhu üzerindeki iyileştirici etkisine dikkat çekti. Gün, yaklaşık bir yıldır bu yürüyüşlere katıldığını belirterek “Kendimi burada çok rahat hissediyorum, benliğimi buluyorum açıkçası. Şunu dile getirmek istiyorum; yaklaşık bir yıldır bu yürüyüşlere katılıyorum. Bu yürüyüşlere katılmadan evvel içimde bir boşluk hissediyordum, tanımlayamadığım bir şey vardı, bir eksiklik vardı. Şunu fark ettim; Aslında her şeyi günümüzde yüzeysel yaşıyoruz. Duygularımızı yüzeysel yaşıyoruz, hislerimizi yüzeysel yaşıyoruz. Ben şuna karar verdim sonrasında; o tozlu raflardan hislerimi kaldırıp tekrar hayatıma dahil ettim. Her çiçeğin rengi bana tekrardan hissettiğimi, yaşadığımı fark ettirdi” dedi.

Akademisyen Fatma Cebeci Aydın ise “Patikanın içinde yer yer kar kütleleri vardı, üzerlerinden geçtik. Hemen yanı başında ise menekşeler ve sümbüller açmıştı. Elektriğin olmadığı, doğanın tam anlamıyla korunduğu yaylaları görmek paha biçilemezdi. Yağmur bizi ıslatsa da güneşin ve baharın tadını sonuna kadar çıkardık” diye konuştu.

Niğde’den Gümüşhane Dağları için geldi

Gümüşhaneli olan ancak Niğde’de çalışan Esin İnce, bu özel gezi için iki günlüğüne kente geldiğini belirtti. İnce, “Parkur o kadar güzeldi ki, yeşilin her tonunu gördük. Eski patikalar ve yayla evleri beni çok etkiledi. Özellikle daha önce görmediğim değişik çiçek türlerini keşfetmek harikaydı” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin