blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün dokuzuncu coğrafi işaretli ürünü Eskipazar sarı traverten taşı oldu

Anıtkabir’in inşaatında kaplama taşı olarak kullanılan ve en ağır kaya tipi olan Eskipazar Sarı Traverten Taşı Karabük’ün dokuzuncu coğrafik işaretli eseri oldu.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından Eskipazar Sarı Traverten Taşı için yapılan coğrafik işaret başvurusu yaklaşık 4 ay evvel onaylanmıştı.
Karabük’ün coğrafik işaretli dokuzuncu eseri olmayı başaran Eskipazar sarı traverten taşının tescil dokümanı Karabük TSO Yönetim Kurulu Lideri Fatih Çapraz tarafından, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Lideri Prof. Dr. Zeki Durak’tan teslim alındı.
Törene, Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile coğrafik işaret danışmanı Huriye Özener de iştirak sağladı.
Türk Patent ve Marka Kurumu Lideri Prof. Dr. Zeki Durak Karabük’ün mahallî bedellerinin korunmasındaki bu değerli teşebbüsü için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.
Başkan Fatih Çapraz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, sürece katkı sağlayan Karabük Valisi Mustafa Yavuz’a, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç’a, coğrafik işaret danışmanı Huriye Özener’e ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ Hyperloop takımı Türkiye birincisi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) PARTECH ekibi, yerli mühendislik tahlilleriyle Teknofest’te zrivede yer aldı ve Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan PARTECH Hyperloop Ekibi, TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nın Ön Kıymetlendirme Raporu sonuçlarına nazaran Türkiye birincisi oldu.
Takım, Temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan European Hyperloop Week 2025’te finallerde yarışacak. Bu gelişmeyle birlikte Karabük Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’yi heyperloopalanında milletlerarası arenada temsil etme fırsatını yakaladı.
PARTECH Hyperloop Ekibi Kaptanı İsmail Akbaş, yaptığı açıklamada projelerinin gerisindeki motivasyonu, "Hyperloop, beşinci jenerasyon ulaşım teknolojisi olarak görülüyor. Elon Musk tarafından Amerika’da temelleri atılan bu sistem, şimdi tam manasıyla hayata geçirilmemiş bir teknoloji. Biz de bu alanda çalışarak, gelecekteki jenerasyonlara bu bilgi ve birikimi aktarmak istiyoruz. Şimdi yapılmamış bir şeyi yapmaya çalışıyoruz ve bu bizim için çok değerli" cümleleri ile açıkladı.
Akbaş, bu muvaffakiyetin gerisinde Karabük Üniversitesi’nin güçlü akademik altyapısı ve uygulamalı mühendislik eğitiminin yer aldığını vurgulayarak, "Karabük Üniversitesi mühendislik alanında nitekim güçlü bir eğitime sahip. Bu sayede biz de projelerimizi temelden sağlam bir biçimde oluşturduk. Üniversitemizin bize sağladığı en büyük katkı, kaliteli mühendislik eğitimi oldu" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin