Asuman Doğan tarafından
02 Şubat, 2025 15:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Vali Mustafa Yavuz Öncülüğünde Türkiye’de Bir İlk

Karabük'e atandığı günden bu yana vatandaş odaklı yaptığı çalışmalarla göz dolduran Vali Mustafa Yavuz'un himayelerinde gerçekleştirilen "Vatandaş Memnuniyetini Ölçme ve Artırma Projesi" Kamu hizmetlerindeki verimliliği artırırken, vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışının güçlenmesine öncülük ediyor

Karabük Valiliği tarafından Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirilen "Vatandaş Memnuniyetini Ölçme ve Artırma Projesi" ile kamu hizmetlerinde şeffaflık ve verimliliği artırırken, vatandaş odaklı hizmet anlayışını güçlendiriyor. Projenin,  Karabük’e atandığı günden bu yana vatandaş odaklı yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplayan Vali Mustafa Yavuz’un himayelerinde başlatılması, yerel yönetimin hizmet kalitesini daha da iyileştirmeyi amaçladığını gözler önüne seriyor.

Proje ile Karabük'teki kamu hizmetlerinin etkinliğinin ölçülmesi hedeflenirken,  Kamu hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sonucunda, hizmetlerin verimliliği, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri  değerlendiriliyor. Bu kapsamda, Karabük’teki 29 kamu kurumu ve kuruluşunun sunduğu hizmetlerden yararlanan 9.543 vatandaşla iletişim kurulmuş, bunların 5.074’ü ile doğrudan görüşme gerçekleştirildi.

VATANDAŞ GERİ BİLDİRİMLERİYLE İYİLEŞTİRME YAPILIYOR

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen anketlerde, vatandaşlar hem memnuniyetlerini hem de şikayetlerini dile getirme fırsatı buluyor. Anket sonuçlarına göre, 404 vatandaş şikayetlerini bildirirken, 663 kişi kamu hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, 552 vatandaş öneri ve taleplerini ileterek, hizmetlerin daha da iyileştirilmesine katkıda bulundu. Bu geri bildirimlerin ışığında, kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve kamu görevlilerinin performansının iyileştirilmesi sağlanıyor.

KAMU KAYNAKLARININ DAHA VERİMLİ KULLANIMI VE BAŞARIYA ÖDÜL

Karabük Valiliği, proje kapsamında başarılı personelin ödüllendirilmesini ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasını teşvik ediyor.  Bu sayede, kamu hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulması sağlanarak, vatandaşların taleplerine daha hızlı yanıt verilmesi mümkün hale geliyor. Vali Mustafa Yavuz’un önderliğinde yapılan bu çalışmalarla Karabük'teki kamu kurumlarının hizmet sunumlarının önemli ölçüde iyileştirildiği ifade ediliyor.

VALİ MUSTAFA YAVUZ’UN ÖNCÜLÜĞÜNDE KARABÜK, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un liderliğinde yürütülen çalışmalar, kamu kurumlarının hizmet sunumlarını önemli ölçüde iyileştirerek vatandaş memnuniyetini artırıyor. Vali Yavuz’un vizyoner yönetimiyle hayata geçirilen bu projeler, yalnızca Karabük’te değil, tüm Türkiye’de kamu hizmetlerinde yeni bir model oluşturabilecek nitelikte.

Vatandaş geri bildirimlerini merkeze alan yönetim anlayışı, kamu hizmetlerinde şeffaflık ve verimliliği ön planda tutarak Karabük’ü örnek bir şehir haline getiriyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu uygulamanın, diğer valilikler için de ilham kaynağı olması bekleniyor.

Vali Mustafa Yavuz’un kararlı ve yenilikçi yönetimi sayesinde Karabük, kamu hizmetleri alanında sadece yerel düzeyde değil, ulusal ölçekte de fark yaratacak bir model olarak öne çıkıyor. Bu başarılı çalışmalar, Türkiye genelinde kamu yönetiminde dönüşümün önünü açabilecek büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Geleneksel ahşap sandalyenin Giresun’daki son temsilcisi

Giresun’da klâsik el işçiliğiyle ahşap sandalyeler üreten 64 yaşındaki Kadir Gürel, mesleğini öğretecek bir çırak bulamamaktan şikayetçi. Yarım asırdır ahşabı işleyerek sandalyeye dönüştüren Gürel, kendisinden sonra bu zanaatın yok olacağından tasa duyuyor.
Eskiden onlarca ustanın bulunduğu Giresun’da, klasik teknikle yapılan ahşap sandalyeleri üreten tek usta olarak kaldığını belirten Gürel, "Kayınbabamdan öğrendiğim ahşap Giresun sandalyesi mesleğini ilerlemiş yaşıma karşın sürdürmeye devam ediyorum. Fakat benden sonra bu mesleği sürdürecek kimse yok. Öğrenmek isteyen de çıkmıyor" dedi.
Giresun sandalyesinin kendine has özellikleri hakkında da bilgi veren Gürel, bu sandalyelerin yalnızca Hamidiye köyünde üretildiğini ve vaktinde lokanta ile kahvehanelerde yaygın olarak kullanıldığını belirtti. Gürel, "Sandalyeler büsbütün çivisiz, kenetleme tekniğiyle yapılıyor. Kullanılan ağaç da çok değerli, en sağlam olan gürgen ağacını işleyerek üretiyorum. Bugün bile yarım asır evvel yapılan sandalyeler hala kullanılıyor. Plastik sandalyelerin yaygınlaşmasıyla birlikte ahşap sandalye üretimi unutulmaya başladı. Bu nedenle mesleğin son temsilcisi olarak kaldım" dedi.

"Talepler var lakin usta yok"
Ahşap sandalyelere günümüzde nostaljik bir ilginin arttığını belirten Gürel, bilhassa turizm bölgelerindeki kafelerden sipariş aldığını fakat üretim kapasitesinin hudutlu olduğunu söyledi. Gürel, "Tamamen el emeğiyle çalıştığım için taleplere yetişemiyorum. Yanımda eleman çalıştırabilsem daha fazla üretim yapabilirim fakat çırak bile bulamazken eleman çalıştırmam mümkün değil. Bu yüzden siparişleri kabul edemiyorum. Giresun’un son ahşap sandalye ustası olarak atölyem kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Makinalarla ahşap sandalye üretmek mümkün fakat benim yaptığım büsbütün bir zanaat. Bu sanatın yok olması sahiden üzücü" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.