blank
Haber Merkezi tarafından
18 Nisan, 2025 16:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Uyuşturucu Operasyonu

Karabük’te uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen iki ayrı operasyonda, toplamda 107,87 gram metamfetamin maddesi, bir pompalı tüfek ve yedi kartuş ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan iki şahıstan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen istihbari ve saha çalışmaları sonucunda, uyuşturucu ticaretine yönelik iki ayrı operasyon gerçekleştirildi.

İl merkezinde yapılan ilk operasyonda, durumundan şüphelenilen S.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada daralı ağırlığı 99,10 gram olan metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan S.K. hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" (TCK 188) ve "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) suçlarından adli işlem başlatıldı. Şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Merkezde düzenlenen ikinci operasyonda ise A.B. isimli şahsın üst aramasında 8,77 gram metamfetamin, bir adet pompalı tüfek ve yedi adet kartuş ele geçirildi. A.B. hakkında da "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) ve "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından adli işlem yapıldı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Karabük halkını ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi uyuşturucu madde ve türevlerinin zararlarından korumak, her türlü suçu olmadan önce engellemek amacıyla çalışmalarımız büyük bir dikkat, duyarlılık ve özveriyle devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 17:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çakman Türbesi’nin ziyarete açılması planlanıyor

Cebbar Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ümit Coşkun, Çakman Türbesi’nin düzenli olarak ziyarete açılmasının planlandığını ifade etti.

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Cebbar Köyü'nde bulunan Çakman Türbesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cebbar Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ümit Coşkun, türbenin düzenli bir şekilde ziyaret edilebilmesi için bir planlama sürecinde olduklarını belirtti. İlk etapta türbenin belirli günlerde ziyarete açılması, ilerleyen zamanlarda ise sürekli olarak açık tutulması hedefleniyor.

Coşkun, türbenin Hz. Muhammed'in soyundan geldiğine inanılan kişilere ait bir makam olduğuna dair rivayetlerin bulunduğunu belirtti. "Türbe, Horasan'dan gelen yedi kardeşten üçünün istirahatgahı olarak biliniyor" diyen Coşkun, burada medfun bulunan kişilerin geçimlerini ormanda yaşayan geyiklerin sütünü sağarak sağladıklarını, sabah namazını ise aynı anda hem köyde hem de Mekke'de kıldıklarını ifade etti. Ayrıca, türbenin yakınından geçen bir düğün alayında davulun patladığına dair bir söylenti bulunduğunu ve bu nedenle günümüzde türbe çevresinde davul çalınmadığını ekledi.

Coşkun, şu anda türbenin kapalı olduğunu, ancak gelen ziyaretçilere köy halkının yardımcı olmaya çalıştığını söyledi. Türbenin ziyaretlere açılmasını daha düzenli ve sürdürülebilir bir hale getirmek istediklerini dile getiren Coşkun, bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Yapılması planlanan düzenlemelerle birlikte, türbenin öncelikle hafta sonları ya da belirli günlerde ziyaretçilere açılacağını belirten Coşkun, ilerleyen süreçte ise türbenin her gün açık kalmasının hedeflendiğini aktardı.

Hıdırellez’de türbeye yoğun ilgi

Coşkun, her yıl mayıs ayında düzenlenen Hıdırellez etkinliklerinde Çakman Türbesi'nin çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını vurguladı. “Türbe, bu özel günde adeta ziyaretçi akınına uğruyor,” diyen Coşkun, vatandaşların türbede adak adadığını, Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiğini belirtti. Halk arasında şifa kaynağı olarak bilinen ve türbenin iç kısmında yer alan taşın içindeki sudan içen ziyaretçilerin, bu suyun manevi bir güç taşıdığına inandıklarını söyledi. Coşkun, türbe çevresinde kurulan stantlarda köy halkının ikramlarda bulunduğunu, duaların ardından topluca yemekler yenip sohbetler edildiğini de sözlerine ekledi. “Bu yıl da Hıdırellez, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti. Hem köyümüz hem de çevre yerleşimlerden gelenlerle türbe çevresi dolup taştı,” diyerek, bu geleneğin köy için hem kültürel hem de manevi açıdan önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

blank

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.