blank
Ramazan Öztürk tarafından
08 Mayıs, 2024 16:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te TÜBİTAK 4006 Fuarı Açıldı

Karabük’te, Karabük Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen, öğrencilerin koordinatör öğretmenleri  rehberliğinde ortaya çıkardıkları ve projelerini sergiledikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı.

Karabük’te 6  Milli Eğitim Şube Müdürünün 5’inin katıldığı programda, programa katılan şube müdürleri nezdinde, Karabük’te eğitim ve bilime verilen önemde görülmüş oldu. Programda bir konuşma yapan Karabük MEM Şube Müdürü Adnan Cansız; “Özellikle Sayın Valimizin önderliğinde ‘Eğitim Kenti Karabük’ Projesini başlattık. Bu çerçeve de birçok projelere yerelden imza atıyoruz. Eğitim Kenti Karabük adeta Proje Kenti Karabük oldu. Bununla birlikte bilindiği üzere, bilimsel çalışmaları destekleyen TÜBİTAK tarafından, TÜBİTAK 4006 Bilim Projelerimiz mevcut. Şu anda bunun açılışını yapacağız. Öğrencilerimizin, Öğretmenler koordinatörlüğünde yaptıkları bu çalışmayı önemsiyoruz. Bu bağlamda bu açılışını yapacağımız 4006 projelerinde gerek okulumuza gerek Karabük’e hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar diliyorum.” İfadelerinde bulundu. blank   Konuşmanın ardından  kesilen açılış kurdelasından sonra Bilim Fuarındaki proje stantlarını gezildi. Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Projelerden Sorumlu  Okul Müdür Y. Banu Küçük ve Proje Yürütücüsü  Bilişim Öğretmeni  Hatice Gülmez,Koordinatör öğretmenler ve proje sahibi öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin bulunduğu stantları gezen Şube Müdürleri, projeleri tek tek inceleyerek projeyi hazırlayan öğrencilerden bilgi aldı. Okul öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci proje açılışında Ahilik Yemini etti. Karabük Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Cansız ve programa katılan Şube Müdürleri,programın sonunda, projeleri hazırlayan öğrencileri ve projelere koordinatörlük yapan öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Açılış programına Karabük Milli Eğitim Şube Müdürleri Nural Kuyrukçu, Adnan Cansız, Yüksel Aydemir, Erol Doymuş, Şenol Kurtipek, Okul Müdürü Gür Can, Okul Müdür Yardımcısı Banu Küçük, Proje Yürütücüsü  Bilişim Öğretmeni  Hatice Gülmez, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin