Karabük'te Taşkın Erken Uyarı Sistemi Kuruluyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Aralık, 2022 13:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Taşkın Erken Uyarı Sistemi Kuruluyor

Etüt çalışmaları tamamlanan Karabük’ün 12 ayrı noktasına Taşkın Erken Uyarı Sistemi kurulacak.

Aralarında Karabük’ün de yer aldığı Batı Karadeniz İlleri olan Zonguldak, Kastamonu ve Bartın İllerinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Taşkın Erken Uyarı Sistemi (TEUS) kurulacak.

Son 2 yıldır Batı Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel ve taşkınlar sonucu DSİ tarafından Bartın’ın ırmak ve akarsuların yükseltici ve debi değerlerini merkezden takip amaçlı erken uyarı sistemleri kuruluyor.
DSİ 23.Bölge Müdürlüğü yetkileri, kendi sorumluluk sınırları içerisinde yer alan havzalarda yerleşim yerleri içerisinden geçen ve taşkın riski arz eden akarsuların etüt edilerek, taşkın erken uyarısına yönelik seviye gözlem istasyonlarının kurulmasına uygun olan 69 adet nokta belirlendiğini açıkladı.
Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerinde belirlenen 69 noktaya tüm erken uyarı sistemlerin 2022 yılı sonuna kadar tamamlanacağı belirtildiği açıklamada; “Son yıllarda küresel iklim değişkenliğinin etkileri ülkemizde de hissedilmeye başladı. Bu iklim değişkenliği sonucunda noktasal yağış miktarları oldukça artmakta ve taşkınlara sebep olmaktadır. Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde son iki yılda yaşanan sel felaketleri bu durumu ispatlar niteliktedir. Yaşanan doğal afetler sonucunda çok sayıda can ve mal kaybı meydana gelmiştir. Bu nedenle Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde bulunan Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerinde taşın erken uyarı sistemi kurulması için 69 adet nokta yapılan etüt ver değerlendirmeler sonucunda tespit edilmiştir. 69 adet istasyondan 15’i Zonguldak’a 13’ü Bartın’a, 12’si Karabük ve 29’u da Kastamonu’ya kurulması planlanmaktadır.

Bugün itibari ile 42 istasyonun kurulumu tamamlanmış olup çalışmalar devam etmektedir. Taşkın Erken Uyarı Sistemi, tespit edilen dere veya çayda su seviyesinin anlık olarak izlenmesi ve kritik seviyelerde operatörlerimize uyarı vererek yerleşim yerlerindeki vatandaşların dere yataklarında uzaklaşmasını sağlayarak can ve mal kaybının önlenmesidir” ifadelerine yer verildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 13:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Karabük’te narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 5 şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimlerce uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda il genelinde 4 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda daralı ağırlığı 12,86 gram, net ağırlığı 10,29 gram olan sentetik kannabinoid hammaddesi, peçeteye emdirilmiş vaziyette net ağırlığı 7,76 gram olan ve yaklaşık bin 408 içimlik sentetik kannabinoid maddesi, daralı ağırlığı 62,19 gram olan ve dönüştürüldüğünde yaklaşık 6 kilo 219 grama eşdeğer olduğu değerlendirilen kannabinoid maddesi, 28 adet sentetik ecza ile net 4,24 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Yakalanan toplam 7 şahıs hakkında işlem yapılırken, şahıslardan 5’i tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin