Reklam
Reklam

Karabük’te Sosyalfest 10-11 Mayıs 2026’da Yapılacak

F2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
01 Ekim, 2025 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te yaşanan büyük orman yangınları nedeniyle ertelenen Sosyalfest’in ikincisi 10–11 Mayıs 2026’da yapılacak.

Yarışma başvuruları 1 Nisan 2026’da sona erecek.

İnsan ve toplum merkezli bakış açısıyla hem Türkiye’nin hem de dünyanın ihtiyaç ve sorunlarına yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan Sosyalfest’in ikincisi için yeni tarih açıklandı. Festival, 10–11 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarışmalara başvurular ise 1 Nisan 2026’da sona erecek.

Sosyalfest’in yeni takvimi, Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odası’nda düzenlenen tanıtım toplantısında duyuruldu. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlık ettiği toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. Hasan Solmaz ile Sosyalfest İcra Kurulu üyeleri katıldı.

“GENÇLERİMİZİN ÜRETKENLİĞİ ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK”

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, festivalin ertelenme sürecine de değinerek şunları kaydetti:

“2025 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız Sosyalfest, Karabük ve çevresinde yaşanan büyük orman yangınları nedeniyle ertelendi. Bu erteleme, zorunlu olarak alınmış bir karardı. Gençlerimizin fikirlerini ifade edebileceği, toplumsal sorunlara çözüm üretebileceği ve ortak değerlerimizi güçlendireceği önemli bir bilimsel buluşma olarak Sosyalfest’i 10–11 Mayıs 2026’da hayata geçireceğiz. Gençlerimizin üretkenliği ülkemizin geleceğine ışık tutacaktır.”

30 YARIŞMA, 6 MİLYON TL ÖDÜL

Türkiye’nin sosyal bilimler alanındaki ilk ulusal ve uluslararası festivali olma özelliğini taşıyan Sosyalfest 2026, “Türkiye Yüzyılı”, “Türk Dünyası”, “İlahiyat” ve “Sağlıkfest” başlıkları altında 30 yarışmaya ev sahipliği yapacak. Dereceye giren katılımcılara toplam 6 milyon TL ödül verilecek. Yarışmalara başvurular 1 Nisan 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin