Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2015 07:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te “Down Sendromu Günü” Yürüyüşü

21 Mart “Dünya Down Sendromu Günü” nedeniyle yürüyüş düzenlenerek down sendromuna dikkat çekildi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yürüyüş Kemal Güneş Caddesinde yapıldı. Yürüyüşü Karabük Sosyal Medya Derneği organize etti.
Yürüyüşe katılanlar; “Farklıları kucaklayın”, “Adını down ile yaşamak koyduk”, “Işığımızı paylaşalım” yazılı dövizlerle yürüdü. Down sendromlu çocuklardan oluşan ritim grubunun çaldığı şarkılara eşlik eden kalabalığın yürüyüşü cadde bitiminde son buldu. Yola serilen beyaz bezin üzerinde “Eksiğimiz yok fazlamız var” yazısı, down sendromlu çocuklar tarafından boyandıktan sonra etkinlik sona erdi.
Karabük Medya Derneği Başkanı Fatma Zehra Savi yaptığı açıklamada; “Karabük sosyal medya derneği olarak 14 ekim 2014 tarihinde kurulduk bizim aslındaki amacımız sosyal medyayı doğru kullandırmak derneğimizin amacı tabi sosyal medya aracı ile farkındalıkta yaratmaya çalışıyoruz .Bunlarda bir tanesinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Farklılık Günü ilgili genellikle bugün unutulan günlerimizde bir tanesi o yüzde bugün çocuklarımız için Aylin özel eğitim kurum ile birlikte dernekle birlikte özel bir etkinlik düzenlemeyi insanlara farkındalık yaratmaya çalşıtık biraz sonra yürüşe başlayaçaz biraza ilerinde down çocuklarımız 22 adet down çocuğumuz var bunlar görsel bir şekilde yere Amerikan bezimiz sereçez görsel sanatlarla bize bazı etkinlikleri gösterecekler ritim gruplarımız var ritim gruplarımız onları bizde farklı olmadığı sadece artı bir kromonzla hayata bizle birlikte devam ettikleri bizim bir parçamız olduğu göstermek istiyoruz bunu içinde burdayız’’ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranboluda spor aski engel tanimaz senligi coskusu xSbHn8wi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da “Spor Aşkı Engel Tanımaz” şenliği coşkusu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Engelliler Haftası kapsamında “Spor Aşkı Engel Tanımaz Şenliği” gerçekleştirildi.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Safranbolu İlçe Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe özel bireyler, çeşitli kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Programda konuşan Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımının önemine dikkati çekerek sporun birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.

Şenlik kapsamında çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra uçurtma şenliği, ebru sanatı çalışmaları ve sosyal aktiviteler düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel bireyler gönüllerince eğlenirken, program sonunda organizasyona katkı sunan kurum ve gönüllülere teşekkür edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin